Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Monday, December 10, 2012

Percutian ke Pangkor - Travel Agensi yg TERUK!!

السّلام عليكم و رحمة الله 

Dah selamat Family Vacation ke Pangkor Island. Sangat best. Percutian yg ditaja oleh abah sepenuhnya.. hehehheheh... Pakej nie shiem servay internet jerk... Dan ini pakej nyer..


To & Fro Ferry Trans From Lumut to Pangkor Jetty
To & Fro Van Taxi Trans From Pangkor Jetty to Accommodation
2 Nights Accommodation
2 x Set @ Buffet Breakfast
1 x Set @ Buffet Beach Lunch
1 x Beach Dinner
1 x Beach BBQ Dinner with Complimentary PA System Karaoke
1 x Island Hopping by Speed Boat
1 x Snorkeling at Coral Island (Snorkeling Gear Included)
1 x Banana Boat Ride Complimentary drinking water during snorkeling
Complimentary 01 hour use of kayak (02 Seater)

Normal Weekend
RM 230.00 nett per person
RM 115.00 nett per child (4-11years) 


Travel Agency nie sangat la teruk. Lain Chalet yg aku mintak lain yg di baginya. Aku mintak 3 bilik, 2 bilik jer dpt.. Nasib baik dier return balik duit aku, kalu x mang aku ngamuk kat situ. Pastu service Dinner sangatlahhhhhhhhhhh low class... setakat masak ayam mcm masak rendang, togey goreng ikan bakq..ikan bakaq.. Masak tue asal ade jerk... pepagi breakfast order main hentam jerk.. roti canai la... nasi lemak la... Kirenyer ASAL ADE jeee... Pastu derang ade 4 group nak kena layan malam tue.. Group melayu 3 group 1 group cina... yg group cina kemain ko layan bagus punyaa... Siap beralas mejaaaaaa... dekat lak ngan Karaoke set... Yg group melayu nie ko letak belakang2.... group aku alas meja pun xde.... Apekejadahnyer semua nie????? Asal kau nak lebihkan group cina lak...?? Kata derang..group cina nie susah la kak... Pastu?? Aku lak nak kena berkorban.. Helloooo...aku pun bayar laaaaa... bukan preeeee.... Geram tul aku, pastu dah la bawak kitaorang g snorkling kul 2 tghr.. x ke panas gilerrrrr time tuu.....?? Terbakor kulit aku okehhhhhh..... Katanya tempat derang jauh dari pulau snorkling tu.. Air bergelora sebab hujan... so watt??? Dah la google kena bayar.... Sepatutnya masuk la dlm pakej skali.... Bila dah smp tempat snorkling, bukan dier drop kitaorang kat situ tapi kat tempat mandi manda... lorhhhh...................................... Dier bodoh ke atau aku dibodohkannn??? 

Katanya sebab group ktaorang ade yg x snokling... Kalu gitu, kau drop jer la yg nak snorkling.... Vangang kannn??? Memang Travel Agency nie Hampehhhhh!! Aku xkan suggest pada sesapa yg nak pegi Pangkor through Travel Agency nie... Sebab ape??? 

i) Pihak pengurusan yang deal ngan aku nie memang teruk Espsecially Ms Bella. Kemain through call, manis mulut cakap Challet Flora Beach resort ade 2 Deluxe 1 Standart Tapi bagi Suria Beach Resort. Nak menipu akuu.... Dalam Quotation kau tetiba lak kata fully book. 

ii) Port utk pakej nie jauh dari Kawasan Challet terpaksa naik turun Taxi. 

iii) Dinner teruk...ASAL ADA.. tak sedap.. tawar.... Nak g Dinner pun kena naik taxi.. 

iv) penginapan jauh dari laut... So, kalu korang nak g through Travel Agency kena cari betul². make sure korang x kena tipu mcm aku kena... Aku ngah try kol pihak management Travel Agency nie. Tapi x dpt lagik... Aku leh gelarkan Travel Agency nie Travel Agency Jalanan jerk... Kampungg punyer.... Asal ade customer.... Asal dpt untung.....


Nasib baik Family kitaorang nie jenis x mengamuk kat situ... So layan jerk..janji anak2 hepi.... So, korang layan jer la gamba x seberapa nie.... Hilang mood nak story... hahahhahaa



































0 sembang² (",):