Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Tuesday, October 11, 2011

Hasil Tenusuku

السّلام عليكم و رحمة الله

Nie hasil tenusu utk hari nie.. Gara² terlupa bawak storage bag, terpaksa la simpan dlm bekas transparent nie... balik umah karang tukaq masuk dlm botol... hehehe.. kelam kabut urus anak.. anak baru 2, dah kelam kabut.. hahahha...
Yang kat bawah nie kebanyakkan hasil tenusu shiem kat opis... Alhamdulillah.. sepanjang keje (start 26hb September 2011), hasil tenusu tak kurang 20 oz 1 hari (2-3x pam). Harap² susu shiem akan berterusan banyak mcm nie la...

Ramai kawan² tanya, ape petua shiem pakai nak banyakkan susu... Actually shiem mcm kawan² jugak.. Minum susu soya, minum susu Nestle, makan suppliment shaklee, makan sayor²an, banyakkan minum air suam dll... Tapi maybe rezeki Amiena lebey... Ade yg kata Cik B shiemz size besaq, so banyaklah susu.. sebenarnya tak jugak.. member shiem size lagik kecik 2x ganda dr shiem tapi masih boleh menyusukan anak selama 2 tahun.. Believe it!! Kuasa Allah kan... Hanya teruskan berusaha n alwiz positif thinking... jgn stress²... Mase hadzeq dulu, memang shiem kurang ilmu.. n rasa sangat rugi la... dan kali ni shiem x bg peluang n xde alasan nak menyusukan Amiena selama 2 tahun.. InsyaAllah...

Hubby haruslah support... sebab hubby adalah org terdekat dlm merealisasikan impian kiter nie kan... Alhamdulillah. Seronok sebenarnya bila dpt menyusukan Amiena.. Hubby pun banyak membantu.. dari segi basuh baju sidai baju kemas rumah n uruskan abglong Amiena. Sebab kiter bila dah bertempek ngn baby, mana nak leh gerak ke sana ke mari kan... Dalam mase yg sama, kiter leh releks.. hehehe...

So, ape lagik kawan².. kalu ade simpan niat nak FULLY BREASTFEED, teruskan niat yg suci tue.. Semoga niat itu akan mengeratkan hubungan kiter ngan anak selain dpt meningkatkan tahap antibodi anak kiter kan.. InsyaAllah :D


Mood Belum Mari


السّلام عليكم و رحمة الله

Musim malas menghapdate blog!!! Actually mang banyak story nak citer.... tentang penyusuan Amiena yg dah cecah 3 bulan sudahhh.... tentang anak teruna yg makin membesar dengan jayanya... Haihh.. bila mood nak mari nie... sejak dua menjak beranak dua nie, nak update blog pun susah... Haihhh.... Kesian blog aku.... :D