Pages

Tuesday, October 11, 2011

Hasil Tenusuku

5 comments:
السّلام عليكم و رحمة الله

Nie hasil tenusu utk hari nie.. Gara² terlupa bawak storage bag, terpaksa la simpan dlm bekas transparent nie... balik umah karang tukaq masuk dlm botol... hehehe.. kelam kabut urus anak.. anak baru 2, dah kelam kabut.. hahahha...
Yang kat bawah nie kebanyakkan hasil tenusu shiem kat opis... Alhamdulillah.. sepanjang keje (start 26hb September 2011), hasil tenusu tak kurang 20 oz 1 hari (2-3x pam). Harap² susu shiem akan berterusan banyak mcm nie la...

Ramai kawan² tanya, ape petua shiem pakai nak banyakkan susu... Actually shiem mcm kawan² jugak.. Minum susu soya, minum susu Nestle, makan suppliment shaklee, makan sayor²an, banyakkan minum air suam dll... Tapi maybe rezeki Amiena lebey... Ade yg kata Cik B shiemz size besaq, so banyaklah susu.. sebenarnya tak jugak.. member shiem size lagik kecik 2x ganda dr shiem tapi masih boleh menyusukan anak selama 2 tahun.. Believe it!! Kuasa Allah kan... Hanya teruskan berusaha n alwiz positif thinking... jgn stress²... Mase hadzeq dulu, memang shiem kurang ilmu.. n rasa sangat rugi la... dan kali ni shiem x bg peluang n xde alasan nak menyusukan Amiena selama 2 tahun.. InsyaAllah...

Hubby haruslah support... sebab hubby adalah org terdekat dlm merealisasikan impian kiter nie kan... Alhamdulillah. Seronok sebenarnya bila dpt menyusukan Amiena.. Hubby pun banyak membantu.. dari segi basuh baju sidai baju kemas rumah n uruskan abglong Amiena. Sebab kiter bila dah bertempek ngn baby, mana nak leh gerak ke sana ke mari kan... Dalam mase yg sama, kiter leh releks.. hehehe...

So, ape lagik kawan².. kalu ade simpan niat nak FULLY BREASTFEED, teruskan niat yg suci tue.. Semoga niat itu akan mengeratkan hubungan kiter ngan anak selain dpt meningkatkan tahap antibodi anak kiter kan.. InsyaAllah :D


Mood Belum Mari

1 comment:

السّلام عليكم و رحمة الله

Musim malas menghapdate blog!!! Actually mang banyak story nak citer.... tentang penyusuan Amiena yg dah cecah 3 bulan sudahhh.... tentang anak teruna yg makin membesar dengan jayanya... Haihh.. bila mood nak mari nie... sejak dua menjak beranak dua nie, nak update blog pun susah... Haihhh.... Kesian blog aku.... :D


Popular Posts

DISCLAIMER #1

Sebarang penulisan di blog ini adalah perkongsian peribadi, dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak sama ada masih hidup mahupun telah meninggal dunia. Anda dilarang untuk mencetak, atau salin sebarang penulisan di blog ini, sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

DISCLAMER #2

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, dan mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.