Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Monday, May 24, 2010

I Like This Song For This Moment

Untuk sementara waktu nie, shiemz ngah layan lagu shahir nie.. Lantak la nak kata aku jiwang ke ape ke kan... Janji aku suka.... hahah

Sunday, May 23, 2010

Lirik Lagu Kebahgiaan Dalam Perpisahan

Shahir AF8 – Kebahagiaan Dalam Perpisahan (download)


Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerna lantang terbaca dari muka

Kau dan daku sudah tiada

Keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan

Menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar di sinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama oh semakin rekah

Menimbulkan tanya, apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan..
Usah titis air mata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam

Tapi hanya berdiam

Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


Sunday, May 9, 2010

SukmaOn9Shop 1st year GIVEAWAY


STICKY MODE UNTIL 12 MAY 2010


(a) Berita baik pertama untuk teman-teman blogger.
- Menangi beberapa helai tudung An-Nurul Printed/Plain Exclusive TERBARU yang bernilai hampir RM200.
- Kamu semua hanya perlu membuat satu (1) entry yang bertajuk SukmaOn9Shop 1st year GIVEAWAY. Tarikh tutup dilanjutkan sehingga 12 Mei 2010 atas permintaan teman-teman. :) DAH :D


- Kamu boleh bercerita apa saja mengenai SukmaOn9Shop dari segi produk, perkembangan @ apa saja tetapi jangan lari dari topik ya. Hehe.

SukmaOn9Shop produknyer mang maveles.... shiemz dah penah beli tudung dari SukmaOn9Shop nie termasuklah mama aku, kakak aku, adik aku dah jiran tetangga aku... Tudungnya sgt cantek n amat teliti pembuatannya sama seperti tudung ariani... Harganya jugak berpatutan... Shiemz mang berpuas hati... Semoga SukmaOn9Shop akan lebih maju ke depan seperti peniaga2 online yang lain.. Gudluck~!!


- Berikan pendapat/ide/komen mengenai SukmaOn9Shop.

Masukkan lagik produk2 tudung yg cun dan menarik... Banyakkan promotion.. InsyaAllahh Shiemz doakan SukmaOn9Shop terus maju jaya...


- Kamu juga perlu menjadi Fan di FACEBOOK (klik link) Dah :D


- Letakkan banner SukmaOn9Shop di tepi blog anda. (copy paste banner)Dah :D

- Akhir sekali, letakkan link laman web terbaru di hujung entry http://www.sukmaon9shop.com/. Dah :D


- Pemenang akan dipilih entry yg the best of the best dan jika berjaya, hadiah2 yang akan kamu terima adalah spt berikut :


~~Hadiah pertama : 2 helai tudung An-Nurul
Printed Exclusive Terbaru bernilai RM90.
~~ Hadiah kedua : Sehelai tudung An-Nurul Printed Exclusive Terbaru bernilai + An-Nurul Plain bernilai RM70
~Hadiah ketiga : Sehelai tudung An-Nurul Plain
awning Thai Silk bernilai RM35.


kalau dah selesai, hantarkan entry kamu yang gempak2 itu sebelum @ pada 12 Mei 2010 @ s.sukma@gmail.com berserta :


1)Permalink untuk entry SukmaOn9Shop GIVEAWAY kamu. (Cth :http://sukmaon9shop.blogspot.com/2009/07/mahani-black-pearl-limited-editions.html)
2) Nama penuh & nama di Facebook :
3) No H/P & Alamat : (untuk dihubungi & penghantaran hadiah jika kamu terpilih sbg antara pemenang nanti)
4) Jangan lupa untuk tinggalkan jejak di ruangan komen ya :)
Ha, mudah kan? Tak susah pun, hanya buat 1 entry, terus boleh pakai tudung yang berkualitii ala Ariani. Hehe. Mari ramai2 memeriahkan giveaway yang tidak seberapa ini. :)

(b) Berita baik yang kedua, (terutama teman-teman yang tidak mempunya blog) kamu semua hanya perlu menjadi Fan di FACEBOOK dan layak untuk menerima 10% diskaun untuk setiap tudung An-Nurul Printed (refer Current Promo @ website). Jangan risau, untuk pembelian 3 helai tudung An-Nurul Plain/Thai Silk juga menerima 10% diskaun. Menarik kan? Apalagi...mai pakat ramai2..fabrik berkualiti, jimat masa & berbaloi-baloi...hehe..