Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Friday, July 31, 2009

Hari nie is FRIDAY


السّلام عليكم و رحمة الله
Hari nie hari Jumaat... herm, pagi td dapat bekpes roti nie jer la... Tengahari td aku rehat dr kul 1215 hingga 245. Aku banyak kat depan pc jer la... Tapi td sahabat² sepejabat ajak lepak kat pentry... Sebab mereka² membeli makanan untuk di makan.. ngeh3x~!! AKu menompang kasih jer la... leh gitu? Lepas lepak minum dok kat pc blk... ngadap facebook, ngadap blog aku... haha.. senangkan mcm aku nie... makan gaji buta.... Tapi bulan depan siap la aku... mau blog pun x sempat bukak.. hehe...
shiemz: bila nak dpt penempatan nie...

Thursday, July 30, 2009

KAD PENGENALAN BARU

السّلام عليكم و رحمة الله

Hari nie aku ke JPN. Nasib baik x ghamai orang... Dlm kul 10 pg aku pegi. Sekejap jer sebab dekat ngan opis aku kan JPN Maju Junction nie. Dah lama nak buat.. Sebab IC aku nie dah mcm kena gigit tikus dah aku tgk... IC aku nie dah 3x buat tau... 1st IC lama, 2nd hilang 3rd nie sebab consider rosak.. Pegi buat tadi kena charge RM10 jerk... Ok jer la kan...

Sementara aku skrg nie tgh free.. Penempatan aku xde lagik. Nanti kalu dah ade penempatan baru.. Jenuh lak nak pegi buat kan... Alang² dah dekat opis ape salahnya pegi buat... bukan susah pun... Gi kaunter ambek tiket pastu tunggu x smp 10 minit cakap nak tukar ic.. pastu pegi kaunter sebelah, ambek gamba senyumlah smp ke telinga... senang jer kan... x smp setengah jam pun....

Yang aku x pueh hati, gamba aku nampak gak tembamnyer... hns.... aku dah sedaya upaya kempiskan pipiku yg gebu tue tapi still x mencapai tahap yg diinginkan.. hehe.. xpe la... janji aku dpt ic baru.. kekeke


nota kaki: bila nak kurus nie...

Wednesday, July 29, 2009

Ape aku dapat utk bulan nie...

Nie barang aku dapat pagi td.... hehe.. Album photoshoot outdoor dgn kakmoon ngan baju aku beli online dekat missally


Nie beli coz nak letak kat perot yg muncit nie... stock yg ade dah habis... sgt suka pakai sebab buang angin sgt la suka... heheh

Hari tu pegi Mid Valley, rembat skipping nie kat fitnessconcept. Petang² blk keje skipping kat umah

Nie kain utk berhari raya + kain basahan aku gi keje + mama aku satuk~! ngeh3x..


Nie BIG APPLE.. lama x makan... alang² gi jejalan ke JJ wangsa Maju, rembat la 6 ketul... :D


shiemz: minat satu baju tue, tapi..... duit habish...

Sunday, July 26, 2009

Futsal @ Sport Planet Ampang

السّلام عليكم و رحمة الله
Sabtu ade futsal antara agensi² di bawah Sektor Kebudayaan, Kem Penerangan Komunikasi & Kebudayaan.. Setiap agensi mesti diwakili oleh kumpulan lelaki dan perempuan. Aku wakil HR di sektor ini manakala yang lain wakil dr Bhgn Pembangunan, Bhgn Kewangan, ARKIB & Istana Budaya. Waa....giler penat wey.... Stamina dah la x banyak.. setakat jogging skali skal tue mang panchit la wey... Memula aku diarahkan utk menjadieq striker... Giler penat... Tapi mang kelakar~!! Mana bola pegi semuanya berkumpul kat situ... hahaha....


Main sampai 5 games... Arrr.... panchit~!! 3rd games aku jd goal keeper... Takde la penat sangat tapi suspen giler.... Mcm² aksi aku tangkap bola.. terlentang... tertonggek... tersungkur... Walawey~!! Mang enjoy.... Even ade gak team yg main kasar... Main tolak²... dan ade jer aku ghase nak 'pelangkung' jer kepalanya... Tapi aku halalkan jer la... nama pun nak hepi² main kan.. hehe...


Aku ade plan, ngan geng² kewangan nak bat team main futsal sebulan 2x... InsyaAllah. Baru plan... Sesapa nak join ker? hehe... Sesambil leh jaga badan yek... So enjoy la tgk gamba futsal nie... Sila jgn gelak terbahak² yek tgk aksi² gedik aku main futsal.. hahaha


Aku yang comel..hehe

(Dari kiri) Cik yaya, Hazibi, Zaila, Hamidah, Suhaira

Muka aku yg x pueh hati tue.. hehe

Ha..mari..mari... sila jgn masuk yek... haha.. suspen giler~!

Goal keeper yang berjaya..

Udah² ler berebut bola ngan aku... Hnss... x berhati perot tau..

My own team..
Penuh dgn kepuasan...
Kejor..kejor....
Pom² boy ku.... hehe

Ape yang suspen sgt tue Hazibi oi...
My pom² boy... hehe


Aku dgn pom² gurl gak... Ngah peknen kalu x sakan gak nie kejor bola.. haha



My team... :D

Thursday, July 23, 2009

Ape aku lunch tadi

السّلام عليكم و رحمة الله
Dah lama x post ape² dlm nieh... maleh ghasenyer... hehe.. okeh la kawan². Memandangkan hari nie gaji... maka dengan ini, aku makan agak mewah sedikit... Maklom la dah beberapa minggu, tersekat² jer makan kan.. Bukan berhari² tau... berminggu² tue... Sian aku... Hahaha.... So tengahari tadi aku makan kat fruity kat dlm Maju Junction nie... So, menu hari nie Spegetti+ais lemon+kek strawberry.. Sangat lazat dan menyelerakan... Kire diet aku hari nie agak hancus lak... Wajib melompat² balik karang k... hahahaha....
Tadi turun lagik ke Maju Junction.. Singgah ke Cosway. Ingat nak beli barang² umah sket.. Tapi memandangkan untuk harga ahli yang akan datang 25hb, maka aku tunggu 25hb jer lah... Tapi tadi sempat singgah ke Guardian... Beli krim muka safi + Apricot Cleanser/mask + Mask Cucumber.. Tue stock berbulan² la kan... So, rembat la jugak tadi.... Hehe...
Korang tgk jer la ape yg aku lunch tadi ngan barang yg aku sempat rembat tadi....

Hazibi yg selera menjadieq²

Zaila.. Makyong sorang nie pun menjadieq² seleranya


Nie makan zaila



Nie makan aku + hazibi.. nyum²



Kek strawberry



Nie barang² yg telah dirembat


shiemz: hari nie Gaji..hari nie Habis.. leh gitu....~?! gulp...

Monday, July 20, 2009

Kereta Idamanku


السّلام عليكم و رحمة الله

Hari sabtu ghitu, mase gi opis hubby.. Ade satu kedai, dier jual mcm barang² lama. Aku pun x sure tapi yang pasti banyak giler kete² kontrol racing, mainan punya la... Harga RM100 dpt less 50%. So, aku rembat 2 bijik kete tapi ambek yang murah² jer ler... ambek syarat jer. Anak teruna aku pun suker kete². Beli jer la... Satu utk bapak satu untuk anak... hahaha... Bapak tue suker kete EVO, mang angan nak beli pun.. Tapi x mampu. So aku hadiahkan kete EVO mainan jer la kan... Janji ade... hahaha.... Kalu nak beli betul², kena keje keras sket ye darling... Kalu setakat air liur tue, simpan jer la... hehehe... Aku nie yg dah lama nak rembat 70-200mm pun x dpt² lagik. Duit x mencukupi... Tunggu la duit turun dari langit nieh... Wallahualam, kalu ade rezeki x ke mana kan... We must affort to achieve what we want...


Sunday, July 19, 2009

Durian Hunt 2009 | UEM's Group

السّلام عليكم و رحمة الله


Hari nie,
hubby ade Durian Hunt 2009 @ UPM Serdang. Memula malas nak ikut, tapi bosan lak ghase bila dok umah kan.. So, bersiap² la nak ke sana. Disebabkan nak bawak anak teruna aku nie sorang, aku kena la prepare makan pakai dier. Bawak bekal ape yang patut. Takde la ke sana nanti dier lapa ke dahaga ke kan... Kalu aku sorang xde masalah lagik. Lagipun aku ngah diet... hehe... tahan perut tue... So, dlm kul 9 kami bertolak ke UPM. Sampai jer sana mang ghamai sangat orang dari pelbagai company under UEM. Hubby aku keje under PROPEL.

Event tue start pun dah lewat.. agak panas tapi nasib baik bawah pokok.. huhu.. Kalu jenuh la. Nasib Hadzeq skrg dah besar so, xde la banyak kerenah sangat. Cuma dier kalu ngan org, dier agak pelik sket.. Pastu kena la kat sana ghamai yang menegur dier... Yang nak cium² dier. Hadzeq nie x suka di peluk² @ dicium². Sedangkan aku sendirik nak peluk pun kena ade mood dier. Pastu dier nie jenis nak kena take time kenal orang. Takleh terus² ajak main bagai... Bat malu² kucing.. hehehe

So, event tue setel dlm kul 130. Fuh penat wey tapi yang bestnyer leh makan durian.... banyak gilerrr~!! Jenuh nak makan. Kalu ade pulut kan best... nyum..nyum.. So bila dah setel, husband ajak gi opis dier lak... wah, amatlah penat~!! Tapi aku gagahkan jugak.. duduk kat opis hubby smp kul 6 wey... jenuh aku bertenet kat situ.. Nasib baik ade internet~!! Hadzeq lak main mcm kat situ. Nasib baik dier x mengamuk ngantuk dan sememangnya dier x mengamuk pun smp ke pukul 6. huhu.. Balik jerk dok dlm kete x lama pastu ZZzzzz..... Hehe..

So, korang tgk la gamba nie k... Aku jadieq photog x berbayar. Haha... Giler posing memasing~!!

(Sila klik gamba utk gambar besar k)


ade 2 group from PROPEL


Ini tokwan Hadzeq..haha.. xdelah~!! Nie MD UEM..


Aku wiz darling² ku


Aku warm up, dier pun follow




Nie 'DUTA PROPEL'.. ahaha


Kalau orang x tgk dier, menari x hengat dunia..


My boy... I LOVE You


Me & My Lovely Son~! Muahh~!


That all for today..



Shiemz: Tired~!