Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Thursday, December 25, 2008

Merry Crismas

Hari nie ghase bosan lak bila cuti.... Pepagi lagik hubby ajak kuar g bekpes kar Danau Kota. Then g umah mil jap lepak2... Sembang2 then dalam kul 1230 kitaorang balik... Balik umah hubby sibuk repair kete dier.... si kecik tu lak mcm biase la.... main jerk manjang... bersepah satu umah..... aku lak......?? hehehe... searching internet memanjang.......... dalam kul 2 2 orang tu lena.......... hahaha... aku lak ape lagik, perot berkerongcong... mula operasi memsak..... heheheh... goreng kentang + cendawan masak cili ngan teloq goreng.....

sedapnyer...... Simple2 jerk.... bukan ghajin memsak aku nie.... skali aku memasak memang mcm2 lak nanti.... sampai x terhabis lak... hehehe.... selesai jerk masak.... aku sambung balik tgk internet... kendian x lama pastu anak teruna aku pun bangun... hehehhe..... ape lagik, makan lerrr... sodapnyooo... hubby bertambah la makan... biasak la dier tue.. kalu mkn mana sikit2.. mesti mau tambah... hehehehe....

Wednesday, December 24, 2008

Kena Tag

Hahaha.... aku ade keje skolah nak kena buat. Dah lama terbengkalai.... kang kena denda lak ngan cikgu.... hahaha.. sorry cikgu (kak gee ngan mala) lambat bat kije skolah...


1. Do u think u are HOT?..
hot ke i nie??? Muahaha..... ghase makin mengembang ade la.... tak penah ghase hot tapi di mata somi terchenta maybe la kot.... hahahah.... hot memanjang..................

2. Upload a fav pic of u..



3. Why do u like this pic
ntah la gambar nie ghasenyer nampak mcm keibuan sket then agak kurus kot.... ahahaha.. sama la ngan hubby aku time nie.. agak kurus berbanding dulu......

4. When was the last time u ate pizza?..
herm... 3,4 bulan lepas x silap....

5. The last song u listen to..
lagu Warkah berlagu sepi nyanyian felix... kat dlm channel 112 AF. Hehehe

6.What r u doing right now besides this?..
tgh download mozilla version 3...

7. What name do u prefer besides urs?..
herm... dlm pikiran........ Qaseh Nurkaisara........ hehehe .... (kak gee, x tiru tau....!!)

8. People to tag..
Ghasenyer xde kot. Coz keje skolah nie dah lama.... mesti kebanyakkan dah kena tag... heheh


9. who is no.1
Kak gee (member pcm), bcoz kak gee nie dah lama shiem kenal sejak dier nak kawen smp la skrg nie... then dier mang suker kacau aku tambahan lak pasal blog dier tue... hahahaha....... skrg nie sibuk berjahit manik.... sesapa nak jahit manik, sila la ker blog kak gee k..

10. no. 3..
Puteri_satu a.k.a rozaini(member pcm), aku kenal dier since dier belum peknen smp skrg... Aku dah banyak kali bertemu dgn dier n siap kuar mkn sesama lagik... Aku suker la borak2 ngan dier... sebab dier banyak cakap... hahaha... jgn x tau dier ade kembaq tau....hehehe

11. say something about no. 5
kakvee.... dier photog.... banyak membantu dlm bidang photog nie...aku respek dier coz dier kalu ade job wedding mesti bawak anak laki skali... hehehe.....

12. how about no.4..
Hubby, coz hubby lahir bulan 4... saya sgt sayang somi sy... badan dah mcm teddy bear dah.... hehehe

13. who is no. 2
My son... lahir bulan 2.... saya sgt syg anak sy yg hensem n putih melepak nie (org kata).. heheh sakrg dah banyak perangai n dah banyak cakap.... kuikuikui

HANYA TUHAN YANG TAHU BETAPA HATI INI AMAT SEDIH

Lama x update blog... amat bz ngan keje... watever, alhamdulillah semua kije dah setel.. keje2 mengedit semua dah setel... Skrg ENd of year, aku ingat next year nak mengurangkan job2 yg ade. Sebab next year ade target. Hehehe... Banyak plan nie utk next year..... huhuhu... Tapi nie nak selit la gambar2 sepanjang hujung tahun 2008 ni... hehehe.....

Nie gambar mase Hari Raya Korban. Hadzeq kire 1st time tgk lumbu kena sembelih... heheh... kata dier.. lembu tdo... hehehe






Nie lak gamba mase sahabat aku kawen...Selepas 2,3 hari sambut ghaya korban. Aku pulang semula ke KL tapi hadzeq aku tinggalkan di kampung sebabnya 13hb sahabat aku nak kawen iaitu Nurhamima Iswati. Selamat pengantin baru aku ucapkan kepada sahabat aku sejak dr form 2, smp aku sama2 menuntut di UiTM dulu smp skrg nie. Akhirnya kawen gak. Alhamdulillah... Semoga hang sukses menjadieq 'cikgu' n menjadieq isteri solehahh... ok. Cepat2 dapat baby.....