Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Wednesday, November 26, 2008

Ape yg aku inginkan

Aku suker gamba nie, thanks bro uj@ng

Salam.. buat kalian yg kerap menjengah masuk ke blog aku nie... tengkiu. Walaupun aku jarang2 skali dapat meng'update' blog, aku harapkan korang hepi dapat masuk blog aku nie. Herm...dah x lama lagik kiter nak masuk ke tahun baru 2009. Skrg nie hujung bulan 11, dan minggu depan bulan 12 akan menjelma... Korang ghase azam korang thn 2008 dah tercapai ker?

Aku?? Herm..ekceli dalam 100% azam yang aku harapkan pada thn nie, aku ghase dlm 60% jerk yg dpt aku capai. Antara azam aku thn nie:

  • Nak lulus exam dlm pengesahan dlm perkhidmatan aku & pemberian taraf berpencen..alhamdulillah
  • Nak dptkan job semaksima mungkin...alhamdulillah

Ape yg x dpt aku capai..

  • Nak meningkatkan keupayaan diri dlm bidang photography... kemampuan & keyakinan diri tu kurang....
  • X dapat beli umah.. maybe xde rezeki lagik
  • Nak tambahkan zuriat..maybe next year...

Herm.... azam thn nie x dpt xpe. InsyaAllah.... Antara yg aku plan.. aku nak tambahkan zuriat. InsyaAllah.... Tunggu la thn depan... Azam utk tahun 2009, nnt la aku story2.. buat mase skrg nie, itu jer la...

Monday, November 24, 2008

penat

Lamanya x update blog... amat la bz dan amatla pemalas nak update blog nie... i have no time... no mood......... skali skala masuk blog pun tgk kalau2 ade org msg atau pun dpt dengar lagu kat blog nie pun dah cukup... huhuhu... Keje berlambak membuatkan aku x sempat nak update blog. Hari sabtu ahad lak bz ngan kije luar... opss... jumaat sabtu... ahad lepas lepak jer kat umah setelah kepenatan berdiri seharian di tempat wedding tue.... warghhh...ghase ilang azab bila leh dok umah lepak2.... Terasa lenguh orat2 kaki aku nie.

Sempat jugak aku rembat minyak panas dan aku sedekah pada somi terchenta aku supaya dier dapat mengurut aku apabila aku perlukan... hahahha.... Hari ahad la aku nak mengada2 sket ngan somi terchenta aku tue... ghase nak pelok2 jerk....... si anak teruna bertambah mengada2 bila dier dok ngan papa nyer... ngan mama bat x pedulik jerk.... mencik tau... xpe... mama carik rezeki...





"this pic taken by uj@ng"... thanks bro


"nie gamba x senonoh aku yg uj@ang ambek..aduyai..."

Monday, November 3, 2008

Anggagement Afifa + Fazrul

Seperti yang aku janjikan... nielah Majlis Pertunangan anak Dato' Othman bin Desa dekat Mutiara Bangi. Majlis yg cukup besar la bagik aku. Yelah, x penah aku dpt event mcm nie. Tapi bagik aku, semua event yg aku ambek x kire kecik atau besar, memang mencabar.... Tapi bila dapat yg lagik besar, lagik mencabar tambahan lak client kiter ade nama. Nak tak nak kena gak jaga standart kiter kan... herm.. ntah la..memang aku tawakal jer la pegi umah Afifa nie... Bukan ape, aku ghisau jer kan.. kang x terkejar aku sesorang.. kalu aku ade partner ker ape ker kan senang.. nie sorang2...... arghhh...... korang nak jd partner aku tak?? hahhaha... memang aku nak mencarik partner nie... xpe, pelan2 k..... Watever, tahniah afifa...semoga dipanjangkan jodoh.. hbskan cepat2 study dlm bidang kedoktoran tue k.... gudluck sis!

hari minggu

Korang buat ape hari minggu? Herm...aku hari minggu.... hari bersama keluarga antaranya....


Image Hosted by FileHive.com



Hehe..ketip kuku hubby aku. Ekceli, hubby akunyer kuku nie memang sejak dr berkawan lagik aku dah potongkan kukunyer...sampailah ke saat ini. Hubby aku x penah potong kuku dier sendirik. Ntah la.... aku memang suker... pastu aku memang suka ngan jari jemari laki aku. Kalu kuku dipanjang, nampak cam jari org pompuan jerk..hahahha...ngalah jari aku yg kasar nie.. kekek.... Sampai ke kuku kaki dier aku potong... Memang dier x penah sentuh la ketip kuku la sejak kawen ngan aku.... Kekadang kena marah coz terpotong isi skali. hehehe... Korang lak camne... suker x potong kuku somi....??


Tue antaranya... keduanya, aku ngan hubby memang x lekat umah 2 hari nie... coz mencarik umah..bukan utk disewa tapi utk di beli.... dah penat aku mencarik umah nie.. satuk pong aku x berkenan..... dr puncak jalil ke rawang ke puchong.. semualah... ahhahah.... dah penat giler la mencarik umah... Dulu kiter pikir, umah area KL nie memang mahal.. Skrg nie, bukan dlm KL jer mahal tapi luar KL pun dah mahal... waduhhh.... nampak gayanyer x merasa nak dok umah cantek2 n besar.. hehhehe.... kalu ade umah bawah 200k--, kebanyakkan 2nd hand then banyak nak kena renovate. Baik aku beli umah baru jerk.. kalu umah apartment ker umah kondo ker... maintanence lak tinggi..mau hbs ratus2 gak... aduyai... fenin2... skrg nie kalu pikir saiz maybe murah tapi samer jerk.. aku carik umah 18-68 kaki pun dah 180++, 20x70 kaki pun sama dah 210++...wahh....nampak gayanya mcm dok dlm reban la kalu nak beli umah...hahahhahah


Pendek kata aku memang kena bersabar nak carik umah nie... pastu aku ghase umah area puncak jalil area puchong sana agak strategik kalu nak carik umah... tapi 2nd hand la..kalu baru.... tunggu la aku jd bos nanti..kalu aku jd bos..hahhaha