Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Thursday, October 30, 2008

Majlis Pertunangan Rodiah + Wah Syarizal




3 hari bercuti sabtu, ahad dan isnin.... bestkan? Tapi aku sabtu jerk aku bercuti kat umah... lepak2 jerk... ahad n isnin aku terpaksa berkerja. Adey... memang penat.... Ahad di Cheras Perdana n Isnin di Bangi. Memula aku memang nak tolak job aku kat bangi tue... sebab nak berehat kat umah ngan hadzeq ngan papanyer la... Then aku punya la kontek si client aku di Bangi nak kompomkan yg aku akan serahkan job kepada org lain...tapi x dpt2... lastly, nak tak nak aku terpaksa la ambek job tue... Herm..... memang penat woo... dah la aku kena drive sesorang ke sana. Nasib baik x jem sangat....
Dihari kejadian (sabtu) di rumah Rodiah (Cheras Perdana). Serba purple... Memang cantek.... make over nyer pun cantek.... Sebelum make over, Rodi bagitau aku yg esoknya di rumah Fifa. Fifa ekceli anak datuk!! Anak Datuk!! Terkejut aku... Rodi cakap, akak kena bat betul2 kak... hahahha... Aku cakap ngan dier, x kire anak datuk ke tak, aku mang bat betul2... tapi nie Anak datUk.... sebab kebanyakkan client aku nie tergolong org2 yg sederhana sahaja. Tapi nie Anak Datuk lak! Mang gabra gak dlm hati aku..... Camne aku nak bayangkan tue.... Dah laku sesorang bat job nie... Nak tak nak, aku terpaksa redah jerrr..... Tawakal dalam hati jerk la.... Hati aku nie memang begitu... bila kat umah, mang x tenteram jiwa aku dibuatnya..... Tapi bila dah dok dlm kete... dah on the way... jiwa kembali tenang n ghase mcm kompiden.. Alhamdulillah la kan..... Korang nak tahu dier anak datuk mana x? Nantikanlah..... sebab aku masih mengedit gambar2nya.... ok..... Majlis di rumah Rodi berjalan seperti biase..simpel tapi nice... Cantek.... Yela, kalu org x make up g keje mang nampak serinya... Seronok kan.. Aku pun enjoy jerk ngan kije aku skrg nie.... So skrg nie ngah edit2 gamba Rodi....

Oklah, nak dijadikan cerita... balik dr umah Fifa bertunang tue.. di bangi... Aku leh lak ghase mengantuk.....! Yela... Ahad aku balik dah kul 4 dr umah Rodi then jejalan smp ke malam lepak tgk bola lak chelsea lawan liverpol kat Al-Malek, Danau Kota. Kul 11 baru sampai umah... buat nie buat tue kul 12 baru leh nak tdo... esok nya nak kena bangun awal..kul 9++ aku dah gerak ke sana coz majlis kul 1130 dah start... Aku tak nak la smp lewat kang kelam kabut kan... lepas balik dr majlis di rumah Fifa tue, leh lak aku mengantuk..tgh drive nieh! Ya Allah...jenuh aku bersengkang mata.... Sampai naik juling la mata aku.... Tetiba aku leh terlelap kejap tgh2 drive tue.... Kete aku sikit lagik ank langgar divider jalan tgh2 tue.... berdegup jantung aku.... Aku dengan ghase gabranya.. bukak radio kuat2...aku nyanyi2 mcm org giler dlm kete... nak ilangkan ngantuk...aku bawak laju2.... harap2 leh ilangkan ngantuk.... huhuhuhu... bahaya benor la gitu... Next time kalu ngantuk aku kena benti dulu kete.... leh lak juling bijik mata tahan mengantuk.... heheheh..... Nak kata Bangi tue jauh, x la jauh sangat...mungkin jlnnyer strait jerk kot.... buat aku termenung sekejap... kekekek....

Tuesday, October 21, 2008

MOTOR ABAH YANG PUNYER

Selamat Hari Lahir yang ke 58 tahun. Angah mendoakan semoga abah panjang umur + murah rezeki selalu. Ekceli aku boleh terlupa behday abah pada hari nie. hiks.. Adik aku hantar msg pukul 8.58 pm..
Ucu: "My lovely sister, are you forgot about birthday's father today? Oh my GOD...." (lintang pukang BI adik aku nie...)
Tap~! Tepuk dahi aku dibuatnya.... terus aku capai henpon.... kring..kring.... bagik henpon kat hadzeq.. then.... "HEPI BEHDAY TO YOU,HEPI BEHDAY TO YOU...HEPI BEHDAY TO WAN..HEPI BEHDAY TO YOU..". (mcm kumpulan koir lak ghasenyer..hehehe)
Abah: Tima kasih hadzeq..... ahahahaha... lewat nampaknya ucap behday.. (perli tuee... )
Aku: Owhh....kami memang suker lewat2 nie.... (ayat coverline)
Abah: Ya lar tue....
Aku: Abah, Hepi behday... Angah doakan abah panjang umur + murah rezeki....
Hubby: (mencelah) rezeki lebih..huluq2 la sini.... gelak tawa kami memecah keheningan malam... Abah: Yeee..terima kasih la.... rezeki mang berlebih nie.... (kena lagik)
Aku: Hadiah angah dah bagik awal2 kan... harap tu, cukup la kot na.... hehehe
Hadiah abah aku dah bagik awal2 sebelum ghaya ghitu.... Kemeja jenama ape ntah aku luper... aku dah pos2 awal2 lagik.... sekali pakej utk mama ngan ucu.....Kalu dipikirkan balik, nak ajer aku hadiahkan sebuah rumah ker ataupun sebuah motor mcm eklan Petronas tue. Tapi apekan daya... hanya sehelai kemeja (branded gak tau!) n doa yang berterusan jerk yg dapat aku hadiahkan buat abah.... Watever, Angah sayang abah.... Kalu dekat, mau ajer aku cium pipi abah aku tue.... Dah menjadieq kebiasaan aku mencium pipi abah bila bersalaman. Aku ghase dengan cara tue mengeratkan lagik ukhuwah fillah antara anak ngan ayah. Dan begitu jugak aku cuba turunkan tradisi nie kepada hadzeq + papanya.... Supaya kemesraan akan terus terjalin sehingga ke hujung nyawa. InsyaAllah...
nota pipi: pic 2006..ketembaman aku terserlah semasa mengandungkan hadzeq dulu...

anak


nota pipi: Apabila mati seseorang anak Adam, terputuslah amalannya kecuali tiga perkara,sedekah jariah,ilmu yang diambil orang manfaatnya dan anak yang soleh mendoakannya.
( Maksud hadis ).

Wednesday, October 15, 2008

Jejalan carik PASAL!

Salam,

Nie citer wekend... sabtu ahad... memang sehari suntuk pikir xde org bat open house ker... heheh..ghuper aku aku terluper yg hari tu aku ade open house dekat umah opismate aku..... Adey... laalaa(bukan nama sebenar)...! sori yek. AKu mang luper sungguh... hehehe
KOrang nak tahu ape keje sehari suntuk family terchenta aku? hehehe....nie la kije anak laki aku kat umah. AKu maintain ngan laptop kesayangan aku.. mengadap pcm ataupun searching ape yg patut. Dengki jer aku tgk dua2 orang tdo dengan jayanya... ghase nak smack down jerk... aku lak jenis jarang tdo siang.... dulu mase mengandung, ghajin gak tdo siang, tue yg turun kat hadzeq suke tdo siang... kekekek.... petang sket dalam kul 5++ aku ajak hubby g jejalan makan angin, sebelum tue teman dier g bayar bil kete. Katanya lepas bayar nak bawak jejalan kat ulu yam... best gak kan... lama x g sana. Sian gak hadzeq, asyid dok umah jerk..nak gak dier berjalan2 ngan papa ngan mama dier kan... ape lagik, g ulu yam la..xde lak kitaorang plan nak mandi manda.. just kata hubby nak lepak2 jerk.. sesampai jerk kat sana... kitaorang pun turun tangga then lalu jambatan gantung... Ya Allah, amatlah gayat... nak ajer aku patah balik... takuttt............... uwaaa... ghase nak nagis jerk.. dah la berlobang2.. bahaya benor... aku pun x tau la kenapa aku gayat benor melalui jambatan tue. Dulu kemain berani aku nie... ganas! Skrang, mana keberanianmu ituew... hahah... dulu bukan setakat jambatan gantung jerk, gunung ganang pun aku redahi... hehehe.. seronok kan bila tingat bila dapat g camping. Tapi dulu zaman solo, boley aku enjoy gitu.. skrg mana boley.. mana nak taruk anak beb! heheheh.... Watever, selepas jer melaui jambatan tue, lepak la kat air sungai.. best jerk.. sejuk.... hadzeq yg mula2nya gtakut sejuk takut air.. lastly kalah jugak dier ngan air sungai tu... punya la taknak, last2 dier yg beria2 benor...haha..siap bogel2 lagik tue... kekeke.... kena sensored sket la hadzeq yek... heheheh... mcm2 telatah anak mama nie.. dah pandai gurau2 dah dier. Pandai splash2 air kat mama... dengan mama2 skalik basah tau... hehhe.... Lepas dr tue, kitaorang pun balik n sekalik lagik aku terpaksa tahan gayat kat jambatan gantung tue... wallah...... hanya Allah saje yg tahu perasaan aku time tu, nasib baik hadzeq ngan papa dier.. laju jer derang.. siap lompat2...hahahha.... xpe, mentang2 la derang geng berdua.. tinggalkan mama yek.. nanti mama kasik adik, baru tau... kena lak adik pompuan...hehehe.... angan2 mesti mau ade.. kekeke....
harap2 ade la...hehehe.. insyaAllah... im ready now... kalu ade rezeki ade la... hahahhaa... dlm kul 7 kitaorang smp umah... ulu yam dekat jerk ngan umah... so boleh g tetiap hari... :D

Thursday, October 9, 2008

Majlis Pertunangan Nurul Ereani + Nizam

Salam, aku ngah update fotopages aku. Dah jd pekasam fotopages aku x ber update. Aku x sempat nak edit gamba sebenarnya. Sebab meng 'edit' satu kerja yg cukup remeh. Bukan senang aku nak edit. Ambek mase. Sampai dah ghamai tanya kenapa x update. Sory la pada kawan2 yg ghajin masuk fotopages aku. Hari nie baru sikit aku masuk. Dah x daya nak update banyak. Cukup la setakat gamba besar tue jerk kan. hehehe... so, sila la lawat2 ke sana k...
Kak nurul nie, anak tunggal pompuan tau. Mesti menjadieq kesayangan mak ayah nie... Tgk la tuh, kemain sporting lagik ayahnyer.... Watever, cepat2 tau tawen. jgn lama2... Take care :D

Wednesday, October 8, 2008

Still mood raya


Askum,

ARrGghh... Malasnyer nak masuk opis hari nie, tapi nak tak nak aku terpaksa gak masuk sebab kalu aku cuti pun aku boring gak. Baju berlambak x berlipat. Kalu ade hadzeq jawabnyer x jadieq bat kije la aku. Pepagi tadi nak hantar hadzeq pun dier x nak. Dier ngamuk.. Hahaha.. Maklom la, cutikan lama.. ghamai org dok melayan dier.. Ghinie pun dtg opis x buat kije pun. Melayan blogging jerk.... hahahha.... Manyak nak story telling nie...

Nie aku nak citer hari raya kedua aku di kampung, ekceli kalu di kampung hari ghaya pertama kedua n ketiga jerk akan meriah then lepas dr hari tu kurang meriahnyer.. kalu di KL mang every week akan ade open house la bagai kan... akan terasa suasana kemeriahan hari raya tue... So aku balik ke kampung pada ghaya kedua. Mama aku bat open house ghaya kedua tue. Tapi mama aku pose 6. Larat lak dier bat mkn2... aku sekadar tolong2 basuh2 pinggan dan bancuh2 air... yg selebihnya tolong makan lah! hahahhaha.... Kena lak mama aku bat laksa & mee bandung... perghh! menjilat jari woo... Memang aku balik kampung, aku target laksa mama aku. Tak sama mcm org lain bat. Seminggu sebelum ghaya, mang aku telan air liur tgk laksa kat pasar ramadhan tapi aku tahan jerk... sebabnyer mang x sama laksa mama aku bat. Kalu beli, kuah laksa cair la... belacan lebih la.... yark! X mengiurkan....! Tapi alhamdulillah..tercapai hajat aku nak mkn laksa mama. heheheh.... Memang ghamai la sedara mara aku dtg. X sempat aku nak menukar baju. Just pakai t-shirt jer la... Nak nolong mama aku lagik la... Memang sampai ke mlm jugak la. Memang penat. dah la baru smpai dr kampung pagi tak hbs penat lagik. Nie nak kena melayan tetamu lagik.. pergh... letih woo.... Mlm tue tdo x hengat donia la.. Masuk ghaya ketiga, baru aku leh p berjalan2. Memula aku ke rumah wan tok aku, kendian umah mak sedara aku... kendian derang gilir2 bat open house makan mang seminggu aku di kampung mang x lapa la... kenyang giler. Nasib baik berat aku maintain jerk.. Tak naik. Bulan pose ghitu turun gak la 3 kilo.. wakaka... xde effect ape2 pong... watever, mang seronok lah balik ghaya kali nie... Nasib baik balik naik flight, so x letih la hubby aku tue. Kalu x mang penat la.. nak melayan abah aku yg baru beli kete tue lagik. Tak lekat kat umah pong.. kejap2 g bengkel.. kejap2 g sana g sini... aku tau hubby aku mesti penat giler layan kerenah abah aku tue.. Tapi nak bat camne. Abah aku tue xde anak lelaki. SO, kalu menantu dier balik memang dier x bagik chance la.. mesti ikut dier g beli baja la beli itu la beli ini la... hahaha.. nasib la sape jd menantu pak halim tue... hahaha.... mang keletihan hubby aku tue, aku tgk... Tapi nampak la abah aku hepi. Bila ade menantu ngan cucu dier... kena lak cucu pun laki. Sampaikan abah aku belikan kete utk hadzeq.. i mean kete mainan, bentuk mcm 'bekho' = 'cekadak'. Mang hadzeq dok jerk ateh 'bekho' tue. Luper lak aku nak ambek gamba... kakaka.. Tapi 'bekho' tue aku tinggalkan kat kg sebab kat KL pun dah ade la kete cam gitu. So menyemak jerk banyak2 kat umah tue.. tue pun jenuh aku nak mengemas umah... Kalu aku ghajin xpe gak.... Okla, korang tgk la gamba tue. Tue baju melayu yg hadzeq pakai tue mama aku yg batkan.. hensem kan? hehhehe... Yela, anak sapa la tuh! Skrg nie bukan main lasak. Kena lak smeinggu org melayan dier jerk... Semalam sebelum nak balik. Kepala tue dah kena tanda dah satuk! Berdarah x agak2.... terhantuk kat bucu meja kerawang abah aku... waduh... cuwak gak aku tgk... abah aku lagik la cuak.... yela, hadzeq dgn dier time tu. Hadzeq tue pulak kalu dah berlari bukan tgk depan. Dok tgk belakang. Konon2 wan dier nak kejar dier la tuh. Padahal wan dier relek jerk.... kan dah berlobang dahi tuh! Sian anak mama. Time tu aku kat dapur nak tolong2 mama aku hidangkan nasik. Skali aku tgk hadzeq dah terduduk... herm... sebak gak hati nie...ku tahan jer jebat! Tapi nak bat camne kan.. budak nakal memang gitu la... mama aku kalut la dier.. ambek minyak gamat la sapu semua.. mulut dok cot cet cot cet.. ghimaih lak aku mendengarnya. Aku pun kata la... "xde ape lah, sikit jerk". Malas aku nak dgr bising2 tue... bertampal la ngan handy+ dahi anak aku... hahaha... Tapi yg aku suka ngan abah mama aku nie, derang bagik gamat then beli handy+ tampal kat dahi hadzeq... kekadang jeles lak aku tgk. Sebab layanan derang tue melampaui sangat. Kalah aku nie sebagai anak lak... Xpe la... derang xde anak laki.. gitulah....
So, hari nie aku start kije dgn mood ghaya. Sesambil menaip sesambil mengunyah muruku... hahhaha.... sedap lak muruku tue... Semalam aku smp KL dalam pukul 5 pagi then ambek teksi semua sampai la umah dlm kul 545 pagi.. amatlah letih jugak pagi nie. Tapi bila layan jer blog nie, cerah jer bijik mata. So skrg dah kul 1... hengat nak tdo jap... ZZzzzz....... adios


Tuesday, October 7, 2008

Hari Raya

Askum..

SELAMAT HARI GHAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN. Bagik yg tgh berpuasa 6, ghasenyer hari nie adalah genap 6 hari berpuasa 6 (termasuk mama aku). Esok mama aku dah boleh beraya. Bagik yg masih berpuasa, selamat berpuasa 6 lah yek... Aku?? InsyaAllah, kalu esok line clear aku pose la... Mcmana dgn ghaya korang pada thn nie? Meriah tak? Aku?? Herm... Biase2 jerk... Yang bestnyer, hadzeqlah...banyak dpt duit ghaya. Mau cecah 400 hengget. Tetiap kali org bagik jerk duit ghaya, hadzeq mesti bagik kat aku... "Mama, nah..." Aku pun cakaplah "Nanti mama bukakkan akaun SSPN yek". Hahaha.. InsyaAllah, kali nie aku nak bukak akuan SSPN kot utk hadzeq. Sebelum nie duit aku simpan dlm akaun tabung haji. So, utk mase depan Hadzeq yg cemerlang gemilang & terbilang, maka aku plan nak bukak akaun SSPN. Senang nanti... Kire mcm simpanan jugak la... Oklah, kiter stop citer bab simpanan mase depan anak2 nie... kiter bercerita bab ghaya yek.....Ghaya pertama (Rabu), 1st time aku beraya di Kola Lompoq sepanjang 3x hari ghaya. Sebelum nie beraya di Perlis. hehehe..... Agak penat jugak la... Sehari beraya dan sehari jugaklah nak pegi semua ghumah sedara mara... Kesian kat Hadzeq. Penat jugak la dier... Dr pagi sampai kul 3 ptg baru balik umah then baru leh tdo.... Kalu tak mang dier xleh tdo la.... Mlm sambung balik beraya di umah sedara hubby.... Mang penat betul. Pukul 12 tgh mlm baru balik. Dah la esok pagi kul 5 dah nak bertolak ke LCCT. Flight kul 715. Nak kena smp awal di sana. Baju lak x packing lagik.... perghh~! Smp jer umah, aku packing2 baju dgn hubby aku... Hadzeq dah mimpi smp ke London dah... Aku dah siap2 kan dier awal2 lagik.. pepagi esoknya, aku terus jer angkat dier tanpa kejutkan dier... Kemas punya kemas, pukul 1.30 aku baru leh tdo.... Kul 430 pagi aku dah bangun bersiap.... Begitu jugak hubby Aku... Waduh..letih bangat.... Adik hubby kul 5 smp kat umah aku. Dier yg hantar kitaorang.
Sesampai di LCCT, hubby bergegas ke kaunter tiket... check in la kirenyer... dalam pukul 7 kitaorang masuk ... Hadzeq pun dah bangun time nie. Jenuh jugak aku nak mendukung dier time nie... berkejar2an. Maklom la smp sana dlm kul 630. Kelam kabut la kitaorang...hehhehe...

Tgk la gelagat Hadzeq tue.. ke sana ke mari...

Flight berlepas seperti dlm jadual. Hahaha... kelakar jugak ghasenyer.. maklom la masing2 1st time naik flight.. Jakun la sekejap... Aku releks jerk coz aku dah penah naik flight sebelum nie.

Tgk la gambar2 tue... seronok jugak naik flight. Jimat masa n tenaga. mang sekejap bangat aku dah smp ke Perlih. Sampai jer kat Kepala Batas, Abah mama & Ucu dah tercegat tgg kitaorang... Sedih + sebak jugak bila melihat wajah derang... uwaaa...~! Lega ghasenyer bila dah smp... Hepi bangat! Oklah... nie story aku di awal2 ghaya yek.. akan bersambung lagik... banyak lagik gamba2 yang akan aku upload utk tatapan korang.... enjoy! :D

Wednesday, October 1, 2008

LAST DAY

Assalamualaikum...

Vavava.... Lagik SUNYI, lagik SEPI, lagik SYAHDU... Aku masih bersama member2 se'unit' aku yang masih berdegil x mau cuti... hahaha... giler argh! Tapi hari memasing plan nak CAU AWAL! Kekeke... aku pun x ketinggalan nak cau awal. Sebab hubby aku pun cau awal gak hari nie... AKu plan ngan dier nak g ronda2 JLN TAR. Ekceli xde benda pun nak membeli, just nak tgk gelagat manusia dlm persediaan menyambut hari raya esoknyer... Maklom sajalah, aku pertama kali SAMBUT SYAWAL DI PERANTAUAN. Cecece....

Semalam hubby aku dpt VOUCER JJ RM50 dr member dier, so hubby aku cakap "belilah baju mama.. mama x beli baju lagik kan"... cecece.. budimannyer laki aku... suh beli baju ghaya tue... heh! Dah la last minit itupun voucer.. xpelah. Bersyukur jer la kan... nasib baik ade, kalu xde... x merasa la aku baju ghaya.... maklom la, tahun nie banyak berhabis utk anak tersayang jerk... hadzeq pun dah besar... baju pun dah x muat. Nak tak nak terpaksa beli jugak kat dier... Hari nie plan nak carik sampin utk hadzeq. Semalam tgk xde pun yg bersesuaian dgn BAJU MELAYU BIRU YANG DIJAHIT OLEH MAMA AKU tue. InsyaAllah, hari nie carik jugak sebab nak digayakan pada hari raya kedua.. hehhehe..

Photobucket

hERM.... Skrg baru kul 10.15. Cepat la..cepat la... dah x keruan aku nak duduk kat opis nie. Dah mcm kera mkn belacan lak ghasenyer... hahah.... Hati dah ade kat KAMPUNG walaupun esok beraya di rumah MIL dl. Xpe la x kesah pun. Seronok gak sekali skala kan... Yang bestnyer ghaya ke2 nie, aku naik FLIGHT AIRASIA. Dalam kul 7.15 pagi bertolak. InsyaAllah akan sampai di Kepala Batas, Alor Setar dalam kul 8++. Abah yang akan ambek aku sekeluarga di sana. Sian abah......

CAMNE LEH NAIK FLIGHT NIE?? Wah..bestnyer............................ Begini ceritanya.. hubby aku nie x penah merasa naik flight. Tue yang boleh g beli tiket flight tue... Tapi costnyer samer jer kalu aku naik kete cuma naik flight nie aku nak kena g TLCC la plak... jauh bangat lak. Nak tak nak, mintak tolong adik dier g hantar ke sana.. nak naik KERETAPI EKSPRESS mcm awal sangat lak.. sian ngan anak teruna aku sorang tue.... hehehehe... Takpelah, bukan selalu. Balik Kl lak kitaorang naik BAS TRANSNASIONAL la... wah..semua kemudahan awam kitaorang guna.. bukan ape, selain menjimatkan cost ia jugak dapat mengelakkan kemalangan kan.. INSYAALLAH~! Semoga selamatlah aku pergi dan balik....

Herm...ting..ting...ting..jarum jam terus berjalan.... degupan jantung ku semakin kencang... ketika aku menaip nie, HATI, JIWA DAN INGATANKU TERTUMPU PADA MAMA ABAH UCU DI KAMPUNG... Sian derang terpaksa beraya bertiga jer di kampung. Along aku lak terpaksa beraya di johor.... Along aku tu x tau la dpt balik ke Perlis ke tak... Takpelah, aku balik ghaya kedua... hilang sket ghase kesunyian mama ngan abah aku tue... Dah la Abah ngan mama aku ade 3 orang anak jerk.. pastu semuanya perempuan.... Herm.... tue yg bat aku x sabar. Abah aku lak dengan cucu2 dier jerk la...sebab keempat2 cucu dier lelaki.... kalu cucu dier balik, hepilah dier... kekekke....

nie gamba 2 thn lepas..aku tgh pregnantkan hadzeq

Tapi mama abah aku nie jenis sempoi jerk... kalu aku cakap x balik ghaya, perkataan yg akan keluaq dr mulut derang "takpalah..ghaya la sana dulu. kami takpa aih....". Heh! Itulah abah ngan mama aku.... very sempoi, mudah.... walaupun anak2 dah besar n berkeluarga, kebajikan tue tetap derang jaga... aduyai... syahdu lak aku..... watever, hargailah dan balaslah jasa ibu bapa korang selagi derang ade.... Aku nie dr jauh jer la mendoakan kesejahteraan deorang... amin....

Woo..woo.... ape syahdu2 nie... Aku ghase dah panjang lebar aku menaip nie.. dikesempatan nie aku nak mengucapkan, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..... Kepada blogger2, terima kasih menjengah masuk ke blog aku nie... semoga korang suker.... hati2 di jalan raya... ingat lah orang tersayang...... amin....

Photobucket