Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Tuesday, September 30, 2008

2ND LAST DAY


HUhuhu..... sunyinyer.... waaa.... sayu benor ghasenyer... aduyai... Nasib baik ghaya pertama jer di KL, kalu tidak bertambah sayu hati aku nie.... Kat opis nie tinggal aku 4,5 orang jerk yg degil x nak cuti... hahaha.... bukan ape, kalu aku cuti pun aku x gheti nak bat ape kat umah tue. TAK TOLONG MIL KER?? AKU?? Betuah la dapat menantu mcm aku nie... menantu ke hantu? hahahha.... Takdelah... MIL aku bz masak 'lomang' utk berniaga. So, aku bab2 nak tolong nie mang aku fail... tolong makan ok... kekeke... So, disebabkan kehantuan aku nie maka dengan senang hati aku pun kije la 2 hari sebelum raya. 1st time aku kije sebelum raya nie. Kalu tak last year, mang aku dah cabut balik kg 3,4 sebelum raya... takpelakan..bukan selalu aku nak merasai kenikmatan berjauhan dr keluarga aku sendiri di pagi syawal..... (ceccece..mcm pujuk dirik sendirik jer bunyiknyer).

Sekejap jer mase berlalu.... Ramadhan kali nie, aku ghasekan mcm seminggu jer berpuasa... Dan aku kantoi 2 hari jerk pose.. itu pun pasal GASTRIk.. huhuhu.... TERRA X AKU?? Tapi tak bermakna aku x subur ok... Akunye period nie mang gitu.. memang memudahkan kije aku... dier tahu, x nak tuan dier ganti pose banyak2 hari... kekkeke.... Aku ingat lepas ghaya nie, nak pose 6 lak la... sekali ngan ganti... InsyaAllah....

Waa.... sunyinyer.... hanya kedengaran lagu2 yang membuatkan hati aku bertambah syahdu jerk... hampes betul.... Tapi bila xde lagu, sunyi bangat lak ghase.. biarlah..biarlah lagu2 yang berkumandang di telingaku ini memecahkan kesunyian di akhir2 ramadhan nie.... Nak menyembang dgn member se'unit' aku pun XDE SELERA~! Memasing kusyuk mengadap pc jerk.. ape yg derang bat pun aku x pasti.... Yang pasti mata berkaca jer depan pc... hahhaha....

Mama..abah....angah nak balik.. angah rindu.... cet~! Dah besar panjang pun masih mcm budak2. Ahh.. lantak la... nak bat camne, aku mang gitu.... kalu x caye, jom ikut aku cakap phone ngan mama abah aku... MAU MELELEH AIR IDONG AKU NIE....kekeke...

Tit! Tit! Tit! (hp sabun aku berbunyik) Okla, aku nak beransur jap la... laki aku dah msg aku dah nie... "10 min"=lagi 10 minit di dah ade kat bawah, maknanya aku kena sampai bawah sebelum dier sampai.. huhuhu.. tapi selalunya, dier yg smp dl.. aku nie suka berlengah2... kekkeke.. selamat berbuka.....

Monday, September 29, 2008

3G

Assalamualaikum...
Herm.....Baru leh update blog..kalu x sunyi tanpa kata2..sunyi tanpa komen kawan2.... sebab kat opis nie dah block semua2nya.. tensen jerk.... nie aku baru beli 3G, huhuhu..... lega ghasenyer.... Aku beli USB nie hari jumaat... ingat sabtu dah leh pakai, skali bil maxis aku masih tertunggak lagik RM11.00.. Ingat ke mase tutup line dl dah clear, ghupernyer ade balance lagik.. so bila dah setel2 sumer, aku pun g celcom ngan hubby aku dekat ngan KLCC berdekatan dengan hotel Nikko. Pegi bincang2 n terus rembat la.. balik ghumah dengan hati yg cukup hepi dan tenang... Org celcom cakap 24 jam.. maka ahad tue dlm tghr dah leh on... Skali aku ngan hubby bukak la dlm tghr tue.... heh~! hampeh x leh on lagik... pastu aku kol celcom.. Celcom cakap kul 1.. aku pun bersabar la ngan hubby aku... skali lagik hubby aku try bukak, still no service.. hampeh arr celcom nie.... Aku pun terus kol lagik.. pastu dier transfer pada pegawai khidmat pelanggan berkenaan.... pastu 'putus'~! haaaaaa... nie la nak hangin satu badan macam nie.... pastu hubby aku lak continue keje aku, hahhaha.... dier kol, then he told @ pegawai khidmat pelanggan that he called celcom 3 times already.. (suara yang agak keras). huhuhu... padan muker..kan dah kena marah....
Photobucket
Lepas dari tue, dalam kul 4 aku try bukak... hahaha... tidak mengecewakan aku.... suker giler la aku bila dapat bukak internet. Aku lak ngan hubby berebut nak guna laptop.... hampeh jerk... hehehe.... xpe, aku mengalah la. Bagik dier guna... Watever, terima kasih la kepada celcom.. next time, kasik bagus sket itu layanan n perkhidmatan occay... nasib baik laju jerk aku pakai tenet.. kalu slow, mau aku hangin.... kekeke.....

Thursday, September 18, 2008

+antara job2 masih dlm proses+

nie semuanya job shiem yg belum di update. dengan kesibukan dan internet problem, maka semua job2 terpaksa di tunda utk update... watever, tgk jer la serba sedikit k... :D


Jeffry & ina Tasnim
majlis berlangsung pada 16hb ogos 2008





Jabir & Syikin
23hb Ogos 2008 di Kulim, Kedah