Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Tuesday, August 19, 2008

Anugerah Perkhidmatan cemerlang 2007 (APC)

Nie antara gamba² mase Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2007 @ IStana Budaya. Bahagian aku iaitu dak² opis aku kena jadieq urusetia pada hari ituew.. amatlah meletihkan... start dr kul 630 smp ke tengahari majlis berlangsung. Dihadiri oleh semua kakitangan Kem Perpaduan, Kebudayaan Kesenian Dan Warisan Malaysia (KPKKW) yang mendapat anugerah ini jer lah... hehehe.. aku bukan golongan org yg berjaya dpt anugerah nie.. InsyaAllah.... heheehhe...










Letih wei bila uruskan hal² atau event² besar mcm nie... tapi fisabilillah la.... mang tanggungjwab pun kan....

Friday, August 15, 2008

Zailawati outdoor @ Istana Budaya

Sudah berapa lama aku x update blog nie. Ini menunjukkan ketidak kesempatannyer aku nie nak mengupdate blog disebabkan kesibukan di pejabat dan kerap ke out station. Kekadang rasa rindu nak menaip tapi idea xde. Tapi utk hari nie aku sempat jugak lah menjengah ke blog aku nie.... "Arghhh.......leganya rasa~!".


Semalam aku baru jerk update fotopages aku. Gamba terbaru zailawati @ IB. Gamba nie aku ambek di Istana Budaya. Aku pergi bersama kawan seperjuanganku, mamud. Zailawati nie sebenarnya kawan sepejabatku. Tapi dier berkerja di unit yang lain yang dikenali sebagai unit pembangunan latihan. Yang mana dier banyak membuat kerja² yg berkaitan dgn kursus. Aku pulak di unit pembangunan organisasi @ HRMIS. Yang mana kerja aku jugak banyak kije luar. Tapi minggu nie aku bz di opis jerk. So sesambil bat kije leh la aku menyelam minum air... hehehhe...

Nie anta aksi si zaila nie, dier nie mang x dok diam.. susah betul nak ambek post² yg menarik disebabkan ketidak seriousan dier tue yg menyukarkan aku nak mengambil gamba. Ekceli zaila nie ade photog dier sendirik.. iaitu shahril tapi aku ngan mamud nie jerk nak tambah skill²... hehhe...... Watever, check it out~! Kasik la komen² yg memberangsangkan sket k.....









Friday, August 1, 2008

akan di update



Nie si hensem ELFARABI FAEEZ... anak pegawai aku. Aku ambek gamba mase di birthday bash Damiya Qaisara.... Watever, akan di update.... amat bz...