Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Monday, July 28, 2008

Bz manjang

Lama ghasenyer x update blog. HuHUhu... manyak keleja ma... x sempat nak citer panjang lebar... Sepanjang minggu nie aku agak sibuk... Last wekend, aku ade 2 job... 1st Birthday Bash Damiya Qaisara & Wedding Zailawati & Hanis Yusry. Gambar hero terbaru pun ade.... tunggu la.... akan di upload...


Tuesday, July 15, 2008

'P'


aku yg baru balik, terus menerus mengadap pc... heheh... mcm cun jerk~!

Fuh~! Penatnyer g jejalan.. tadi ke times square. Teman kawan aku g repair laptop dier. Sesambil jejalan sambil cuci mata. Bukan nak buat ape pun. Kena ngan duit xde... Kul 1215 aku dah kuar naik kete ngan ayu, ct, dilla + kak faridah. Kitaorang naik kete ayu.

Nak dijadikan citer, ayu nie baru jerk dpt lesen 'P'. Nak ke times square pun ambek mase sejam~! Hahaha.. asal bawak jer, mesti terlajak la.. biase dier nie~! Kaki kalu dah skali tekan minyak, x hengat nak slow² dah.. mcm terra2 jerk... Aku yg dok sebelah nie mcm ade break jerk ghasenyer... Aduhhh.... Sabar je la aku... Berpusing² kitaorang cr jalan nak patah balik ke times square... ahahaha.... x tenang jiwa aku nyahh~!

Takpe la... budak2 baru belaja bawak kete mang gitu. Aku dulu pun gitu gak... laju kemain... mcm mau racing.. kalu leh nak drift skali... no drift no life , occay~!!
ahahha..... Nak diceritakan bab baru ambek lesen nie... aku mase tue, mang cukup takut bab naik bukit.... one day, aku g ngan along ke bandar... parking plak jenis mcm turun bukit tue... aku dengan berlagaknyer pakai cermin mata hitam time tue.. skali nak undur naik bukit x bleh... tekan minyak smp org sekeliling dok pandang.. along aku dah tutup muka dah time tue... hahhaha.. aku yg bercermin mata, ape lagik bukak speak la.. malu... ahahhahah.... padan muka~! cannot help occay.... dont try this a tone @ home~!

nota kuku:Pendek kata, jgn berlagak naik kete kalu masih dalam lesen
'P'. ahahha... Watever, skrg nie aku agak kompiden bawak kete ke KL... alhamdulillah. Leh berdikari sket la... nak g ambek gamba ke ape ke, bawak kete sendirik....

__________________________________________________________________________________________________________________


sedang bosan

Hari ini amatlah hari yg membosan kan aku.. bosan bukan kerana xde keje tapi banyak kije... Malas nak ngadap kije... nak mengadap sistem hijau tue... Hehhe.... godek internet pun dah x tau ape aku nak godek.. selain tgk gamba2... search mengenai photoshop... tgk fotopages kawan2.. Tapi lama2 bosan gak kan.. asyid tgk komputer...




nie hasil keje aku..x pecaye? hehe.. betul tapi aku tiru la.. mase zmn skolah dulu ghajin melukih..selepas bertukar bidang, bab melukis nie mang hbs begitu saje... tapi skali skala best gak layan.. hanya orang yg pakai otak kiri jer slalunya kreatip mcm nie.. hehe.. mase skolah dulu, aku cukup suka mathematik....

Sambil² termenung... sambil pegang2 pen.. sambil conteng2.... aku memikirkan di mana arah tujuku... hahhaha.. arah ape lagik yg aku nak tuju?? Kan ke aku keje government?? Nak ghisau ape?? hahaha... ghisau cepat bosan lak bila berkerja mcm skrg nie... jadieq kuli..kuikuikui... Bebaru nie opis aku suh tandatangan utk opsyen umur persaraan... ade 55,56 dan 58........................ 40 xde ker??? ahhahaha.... kalu ade nak ajer umur 40 aku nak pencen.

Kalu leh umur 40 aku nak bukak bzness... mls nak kije gomen. Bukan x best keje gomen maybe jiwa aku nie mcm burung berterbangan di angkasa... terbang ke sana ke mari... tanpa ikatan. bebas utk membuat ape saje. Herm...... kalu ikut naluri aku skrg nie... aku nak kembangkan minat aku dlm bidang photography nie... nak tambah ilmu..... nak kena carik ilmu.... tapi bukan senang gak... setakat follow kawan², otai² yang ade belum cukup kalu aku x tambah skill aku dlm bidang nie.... watever, tgk je la nanti mcmana... hehehehe


Herm.... pening gak kan... kekeke.... hns, aku nie berangan mcm². Keje baru setahun jagung.... Org lain dah bertahun keje masih lagik semangat membara, semangat meronta2.. sabar la aku nie.... hns~! Dulu kemain semangat berkerja, skrang mana pigi itu semangat? Lu pikirlah sendirik~!!



nie gamba kat destop komputer aku.. sumber inspirasi aku tetiap hari...hehe

__________________________________________________________________________________________________________________

Friday, July 11, 2008

no more!!



Berita baik..berita baik... hehehe.. diumumkan....anak aku iaitu Muhammad hadzeq telah pun memberhentikan dirik dr menyoyot pacifier.... Tgk lah tu berpa punya banyak dier punya pacifiers... itu belum kire yg dah ilang or lesap dek kerana di bawa merata-rata.... Aku train hadzeq selama 4 hari di kampung baru nie tanpa pacifier di molot... Yela, takut gak kang ghongak lak gigi anak aku... Dah la lambat tumbuh... Sekarang nie, tdo ke nak tdo ke no more pacifier.... masuk ini hari sulah seminggu woo.... good boy~!! Mama syg hadzeq.... Tapi tdo tanpa kain, memang xley... itu xpe la... x perlu di nyotnyot kan... kain boley tukar2 dgn towel.... So, gud job mama..papa.. heheh

balik kampung !!

Arghh..ghase nyaman jerk hari nie. Maklom la, dah 3 hari aku bercoti.... kui kui kui.... Start hari sabtu smp hari rabu hako bercoti.. melegakan sengal² badan & melonggar urat² saraf... hehe... Balik kampung dari hari sabtu-selasa... bestnyer.... Ghase mcm dah lama x balik... Aku balik berdua jerk ngan hadzeq.. kitaorang naik bas 'transnasional'. Ambek 2 seats.... balik mlm senang sket sebab hadzeq tdo..kalu siang jawabnya x dapat nak tdo la aku. Silap2 di ajaknyer aku main lari² dlm bas tue lak.. hehehhee.....



Perjalanan selama 6-7 jam ituew, membuatkan aku agak busan dan terasa sakit badan... maklom la, nak tdo x selesa... Tapi disebabkan nak balik jugak, aku gagahkan jugak la... hehehhe... besh..besh... Selama di kampung, mcm2 aku makan. Nyum..nyum... mkn pulut durian... rambutan (main petik je~!)... makan ikan bakar.. mang terliur la.... waduh...sedap banyak sih~! Masih terasa lagik lidah ku ini... hadzeq pun dah momok dok sana.... hahah...mcm2 wan dier kasik mkn...



Lepas je balik sini, hari rabu... ingat nak p kije skali tdo smp terlajak.. ahaha.... dengan papa dier skali x gi kije... kekekkee... rehat la aku sehari lagik... lega ghasenyer.... wekekeke.... Adik ipar aku hari nie g interbiu 'pembantu pertahanan awam gred kp17'. harap2 dapat la.... heheheh.... pastu teman dier g hantar sijil spm kat kajang ngan husband aku skali... harap2 dier dapat la kije tue... amin....




Tuesday, July 8, 2008

Contact Me


THANKS YOU~!!

Contact Me

Feel Free to Contact Me:


Name
Email
Subject
Message

Thursday, July 3, 2008

+my new toy+

Nielah toy terbaru aku... lega ghasenyer dapat beli. kalu tak dok pinjam yang adik ipaq punya jerk... Even adik ipaq tapi tetap ghase x sedap kan pinjam org punya... Bila dah ade motor sendirik nie, ghase best sgt...
Aku beli dekat pinggiran, batu caves... Deposit RM2260 + monthly RM150 ( 2 1/2 thn). Cantek menarik tertarik.. kau memang d boom... hati aku ghase melonjak2 kegumbiraan bila dapat membeli motor wave nie... tapi hati ini jugak turut bersedih di atas kehilangan motor kesayangan aku itu. Ape yang telah berlaku ke atas motor lagena aku.. sob..sob..sob.. sedih lak aku... seolah² motor lagenda aku 2 bernyawa.
Aku terbayang, motor lagenda aku mesti menjerit... help~! help~! ketika dicurik manusia durjana ituew.... kalu aku tahu sape yg curik mang aku pijak2..... heh~!watever, kali nie, aku dah pindah umah teres then motor aku pun aku ghase selamat ditempat parking skrg... hehehehe....



"T*T*K!?"

Mesti uols terkejut ngan title kat atas tue kan... hahahaha... inilah kejadahnyer bila anak dah besar dan bijak sebut² perkataan, dah tahu + dah belajaq banyak benda... Al-kisahnyer.. one day, aku baru lepas mandi... si notty nie, masuk dlm bilik then he said "T*T*K!" ambil jari telunjuk di tunjuk ke arah aku??? owh my GOD~! Wat happend wiz my son~!! Dalam keadaan terkejut tue sempat gak aku tergelak ngan gelagat anak aku ituew.... Aku diamkan jer la ngan perangai dier tue..malas nak layan, kang lagik aku layan menjadieq² lak dier menyebut perkataan tue... hehehhee....

Semalam, nak pendekkan citer... semalam lepak² kat umah, papa dier x pakai baju... then dok layan² dier... kena lak time tue aku ngah memegang toy kesayangan aku n sedang snap² gamba toy aku yg latest ituew... Terus dier lompat² ateh badan papa... di gomoi² oleh papa.... then lantas jarinyer terus memegang sesuatu n menyebut "T*T*K!""T*T*K!""T*T*K!"... terus jari dier yg halus tue memgang tetek papanyer tanpa belas kasihan... papanyer menahan geli jerk ngan perangai dier... dan dipicit berulang² kali smp naik merah papanyer niples... kekekke... papa pun cakap "belaja mana nie sebut perkataan mcm nie? abang ke kakak yang ajar ?(anak pengasuh hadzeq)" Dier tak hiraukan ape yg papa dier cakap then terus dier pegang niples papa dier.... papa dier tepis pun dier nak pegang gak... hahahha...

Aku yg sedang ambek gamba nie tergelak ngan teletah anak ngan suami aku.... Watever, anak uols camne lak... mesti banyak perkembangan anak uols kan.....?? Tengok la gamba nie k.....