Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Sunday, March 30, 2008

Tagged by imz

Thanks to imz coz tagged shiem. Baru hari nie leh update... heheheh... tue pun baru yg nie. Yg lain x tau la.. hehehe.... harap berpuas hati.... aku malas nak tag sesapa... sebab aku ghase ghamai dah kena tag kan... so layannn.....

eghrmis - nie website paling utama aku kena masuk... mang ini keje aku. Update, kick in data perjawatan dan sebagainya... mang kena konsentrate benda nie... website nie aku xley bagik link la coz nie rahsia kerajaan kan.. hehehe... lagipun mang xley masuk kalu korang kat luar... hanya serevr2 tertentu jerk... so kalu ade mase lapang, baru aku masuk yg bawah² nie.... kalu aku start masuk yg bawah² nie jawabnyer berjam² la... hehehe.. so, kena utamakan keje dulu.....

blog - blog/blogger nie mang wajib aku masuk setiap hari even aku x update. Tempat aku mengadu nangis tawa aku la nie... Kalu x masuk mang x lengkap idop aku sejak dulu lagik....

fotopages - nie fp aku..tempat aku menambah rezeki, pengalaman, pengetahuan. Selain fp aku yg aku slalu jenguk, update.. fp lain jugak aku masuk contohnya personal fp kawan², photog etc...

csforum - cs forum nie ghajin gak aku masuk utk mencari ilmu photog.. nak dapatkan skill² atau dapatkan idea angle² yg shantek. Selain dari menambahkan ilmu editing dlm software photoshop... banyak leh share. Aku sebagai silent user jerk... just bace + paham... :D

photokaki - nie pun sama, ghajin masuk. Maklom la aku nie baru budak baru belaja... so kena ghaijin search la kan... benda² ghinie penting utk menambah ilmu n skill.... gudluck for me!

photomalaysia - mcm biase la...mesti kena masuk even silent reader... nak belajanyer pasal....

pcm - nie website perkahwinan yang ghajin aku masuk gak... dari aku still single sampai la skrg nie.. banyak gak info tentang perkahwinan, anak dan sebagainya...

photobucket - nie aku masuk time aku nak upload gamba. Nak dapatkan url dan sebagainya utk dimasukkan ke dlm website² berkaitan... aku ade 2 user utk nie... hadzeq/shiem....

meebo - meebo nie tetiap hari aku on.... disebabkan yahoo messager aku kena block kat opis nie, maka aku terpaksa guna inisiatif lain selain dr ym tue.... kalu xde tarak idup woo.... even x berchat' tapi still on...

gmail - gmail nie tempat aku check email aku... tak kire la dr kawan² atau customer² nak tanya pakej photog dr aku... shiemz82@gmail.com

yahoo - yahoo nie pun sama... macam² la..utk hantar email, terima email dr kawan etc.... wajib! shiemz82@yahoo.com

friendster - nie pun aku masuk gak.. leh la bertanya kabar dgn kawan2 lama... segala berita kawan² lama leh tahu melalui nie.. ade yg aku tgk, dah kawen ade anak pun ade..... hehehehe

maybank2u - aku slalu check kuar masuk duit. Sejak jd photog nie, mang ghajin kuar masuk duit... tapi yg ghajin KUAR la... wakakkaka... watever, bersyukur la rezki ALLAH bagik.... alhamdulillah....

hmetro - berita terkini mesti nak tau even kat opis nie ade paper. Tapi slalu paper hmetro mang cepat lesap.. so aku guna inisiatif utk masuk website nie.... jgn jd katak bawah tempurung.... :D

utusan - nie sama la... kena masuk nak tau pasal berita terkini....

youtube - sejak² dah minat ngan AF nie. Aku ghajin gak masuk... tgk flashback concert yg lepas². hehe...

Saturday, March 29, 2008

HRMIS

Photobucket
Mulai 23hb Mac (back dated) aku ditukarkan ke unit HRMIS nie.. Ekceli idak ler aku setuju sangat ditukarkan ke unit nie dan agak lah idak selesa... Sebab benda nie mang kena jaga sistem jerk memanjang.. memantau | kick in data n keje2 perjawatan. Tapi memikirkan balik keje nie, amatlah tidak memberatkan bahu yg menanggung. Aku pikir2 balik elok jugerlah.... tak la aku mengadap masalah rumit yg berkaitan dengan staff... Maklom la sebelum keje aku bat gaji,elaun2 dan yg berkaintan dgn perkhidmatan awam nie. Tapi xpe lah... kerja kerana Allah Taala...aku terima dengan hati terbuka... Dan aku cukuplah hepi dengan perubahan ini.. aku kena mulakan dengan bismillahirahmanirahim.... semoga aku dapat belaja benda baru... yg aku ghase aku minat jugak dlm bidang IT nie sebab basicly aku mang dah ade dip IT... hopefully, aku tenang dan sabar sebab kerja dengan kerajaan nie dan dengan kementerian yg aku keje sekarang...

Friday, March 28, 2008

"MINGGU KAWAN SEDUNIA"

adakah anda tahu hubungan antara 2 biji mata anda?mereka berkedipbersama,bergerak bersama,menangis bersama,melihat bersama dan tido bersama meskipun mereka tidak pernah melihat antara satu sama lain...perhubungan seharusnya seperti itu...kehidupan bagai neraka tanpa kawan...hari ini adalah hari "MINGGU KAWAN SEDUNIA"...siapa kawan anda?...hantar message ini tuk semuakawan anda termasuk saya jika sy salah seorang kawan anda...lihat berapa banyak anda dapat balik dari mereka...jika anda mendapat lebih daripada 3, itu bermakna anda adalah seorang kawan yang penyayang...

nie aku tujukan pada kawan2 yg ghajin masuk blog ngan fp aku..thanks friends coz supported me.

Thursday, March 27, 2008

peknen ker aku nie??




abaikan semak samun belakang tue... hehehe

Hahaha.... bila aku keluarkan statement nie, mesti ghamai yg terkejut kan.. wekekeke.... bukan ape aku nak tergelak betul..last week kuar ngan hubby g giant batu caves... terserempak ngan patung yg pakai baju ngandung nie..shantek kan....? sangatlah hamba suka....

Hamba pun katakan yang hamba amatlah suka ngan design baju nie selain baju nie yang agak nipis dan tidak panas.... hubby pun sokong... dan dier yang beria2 suh beli.... aku pun kembang kempis la idong nak beli baju tue tapi gaji x masuk lagik..wekeke.....

Dalam hati aku pun berkata, xpelah tgg gaji. Siap pesan kat akak tue "simpan baju nie kak, selsa sy datang balik!" heh! x sempat selasa, hubby suh g cucuk duit n suh g beli gak skrg.. wekekeke... bestnyer tapi persoalannyer.....................................

BILA AKU NAK PEKNEN?? Hati nie dah meronta2 nak peknen balik..... Hadzeq pun dah besar. Tapi pikir2 balik...bagik dier cerdik sket la.... manja puas2 dulu ngan mama papa dier.... nnati dah ade adik, susah lak nak gomoi2 ngan mama kan sayang.....

insyaAllah, kalu jadieq produk 2009 aku nak la peknen n 2010 hadzeq jadieq la abglong... heheheh.... InsyaAllahh..kalu rezki awal x kesah... Tapi bat mase skrg lambat sket pun xpe.... hehehe.... so, baju yang aku beli tue tersadai jer kat umah... letak je la dlm lemari.... hehehee

Wednesday, March 26, 2008

Sapggeti



Semalam aku masak speggeti tapi itu adalah percubaan aku yang pertama. Hehhe.... sedap.... siap aku leh sedekah kat jiran sebelah lagik ngan bawak dtg opis. Siap leh makan 3,4 org...wekekeke... Takpelah kan..bukan slalu aku masak gini... tue pun ade gak yg nak makan tapi dah hbs... sian..xpe, nxt time aku buat lagik....

Tapi sedikit keciwi la coz hubby aku x mkn speggeti nie... Jamah pun setakat nak merasa masakan aku jer la... tapi aku mang tahu hubby aku nie kekampungan sket... so makanan moden nie dier x gheti makan.. mcm aku nie jenis kekampungan gak tapi agak moden. Sebab tue semua benda mkn aku telan jerk.... ahahahhaha..... next time kalu bat open house leh la bat..senang + mudah!
Brick wall


Tuesday, March 25, 2008

akulah pejuang



Akulah Pejuang - Amy Search
(OST Impak Maksima)

Lagu : Iman Wan & Hang Dimas
Lirik : Amran Omar
Penerbit : Amy Search & Hillarr Ang

Bintang-bintang berkerlipan
Indah dipandang
Bagaikan kilauan impian
Dimata seorang pejuang

Walau jauh namunkan tetap kelihatan
meruntun hati semangat seorang pejuang
jiwa meronta tanpa merasa ketakutan
akulah pejuang, pejuang impian

pahit maung, jatuh bangun
ku tetap bertahan
biar perpanas dan berhujan
demikian di harapan

biarpun jauh namun tetap aku genggam
takkan meruntun semangat untuk ku terus berjuang
jiwa membara tanpa merasa ketakutan
aku lah pejuang, pejuang impian

Bila aku dengar lagu nie seolah mcm aku nak tujukan khas utk diri aku sendirik. Terlalu besar skopnyer utk aku huraikan... Sebagai seorang anak, isteri, mama dan juga menantu dan tak jugak sebagai khalifah Allah dimuka bumi nie... Banyak yang aku perjuangkan... Banyak yang aku perlu korbankan... Tapi aku perlu tabah dalam menempuh hidup nie... dengan kerjaya aku, dengan side job aku... memang perlukan kekuatan perlukan sokongan... Aku perlu tabah.......


Friday, March 21, 2008

Selamat Hari Maulidur Rasul

Assalamualaikum WBT

Salam maulid nabi.... Hari nie cuti. Bestnyer.... Leh spend time ngan superhero yg sorang tue kat umah. Hubby pun cuti gak...sonoknyer ghase. Hari nie leh la aku masak.. tapi xde la best sgt pun. Lagipun aku bukan slalu masak kecuali aku cuti..Kalu aku keje, jawabnyer.....beli lah! senang gitu kan... hehehe....
Pagi, tghari...lepak2 kat umah...sampai eptang dah boring ajak hubby g care4 wangsa maju.. dalam duit2 xde tue leh lak gi care4..hahahah..siap gi soping baju lagik tue.... wewewe..... tapi soping utk aku la yg kekurangan baju...heheheh.....Utk papa, mama dah belikan suar keje hush puppies kan ghitu. So dah xde budget utk papa la. Cuma utk anak ade la sket... hehehhehe






nie baju haku....nampak rangi sket..hehehe




nie kasut utk anak mama, shantek kan..siap bunyik2..nyet..nyet... :D Kena la dier dah boley jalan..



Wednesday, March 19, 2008

4 hari dlm satu cerita

Sabtu,

Pagi dlm kul 10 aku n co g umah MIL, coz 2moro MIL + FIL g Indonesia.. Dah 25 thn x penah balik kg, so ambek peluang cousin hubby kawen so balik la... So, aku tolon la MIL aku masak2 rendang kat umah tue.. Dah lama aku x tolon MIL aku masak2 nie..Yela, g umah MIL pun kekadang dier dah siap masak...

Ptg lak ade job kat MCD jln ulu kelang.. 1st Behday Bash Party Syed Muhd Faris..

Date Of Birth: 1st Mac 2008
Date Of ceremony: 15 Mac 2008
Place Of Ceremony: MCD Jln Ulu Kelang





Ahad,
Hadzeq mama demam lagik. Kali nie berjangkit dgn
anak akak tue... eee..geram betul. Kalu anak dah demam jgn la hantar jugak. Cuti la sehari dua jaga anak. Geram betul la org mcm nie. Panas betul hadzeq, malam tadi... Aku sukat mau cecah 39 oc.. jenuh le aku tuam2 kepala anak aku sorang nie.... Yela, ghisau la kalu panas sgt... Mcm2 leh jadieq... Aku ajak hubby g klinik, doc cakap panas..then dier masukkan ubat kat montot.. sian anak mama..xpe, nnt cepat sembuh ye sayang....
Pehtu ajak hubby g lepak2 titiwangsa..hehe.. Bosan gak asyid lepak kat umah jerk... beli la MCD then carik tempat yg leh duduk... hehehe.... Lepas bagik hadzeq mkn ubat, aku bagik dier mama bubur ayam MCD.. Mang kesukaan dier...
Lepas tue, pap dier kekonon nak train dier berjalan... Skali kau! Terus jalan...... Siap u-turn lagik tue... Ya Allah terkejut aku..Sebelum nie nak jalan punya la malas... Nak memegang je kejenyer... Skrg dah x payah... wah! Clever boy mama nie bagus la.... Lepas dari tu, smp skrg dier dah leh jalan... Patut la anak mama demam.....


Isnin,
Arghh..malasnyer nak p keje..ku gagahkan juger ler... Hadzeq demam lagik. Ghase nak cuti tapi slalunyer siang hadzeq mesti sehat walafiat cuma mlm jer dier akan demam. Tapi mujurlah dier x banyak meragam... Biase2 sajer... Mase aku anta tue dier baru bgn tdo..siannyer tgk muka anak mama... Nasib baik dier nak kat mak esah dier... Xde lak menangis....

Selasa,
Yahoo..! Coti² mesia! Aku mls nak p keje sebab tgk anak mama masih lagik demam. Tapi seperti biase dier tetap aktif.. main x hengat donia. Dlm hati aku terdetik "nyesal aku x p keje hari nie!". Tapi xpe la..aku nak hadzeq betul2 rehat. Leh la dier tdo dengan aman sebab kalu kat umah mak esah dier mesti xley tdo sangat sebab bising2 kan... Aku bagik dier tdo... lama gak dier tdo... dr kul 10-1 (3 hours). Dalam keadaan mcm tue, dier dapat la releks..demam pun xde la sangat... setiap 6-7 jam mesti aku bagik ubat. Supaya cepat baik anak mama tue... Tapi makan minum berselera jerk... semua benda ngap!


Malam lak, aku g jumpa my sis kat puduraya... dah lama ghasenyer aku x jumpa kakak aku tue.. Ghendu sungguh! Ade la aku kirimkan sorang satu jam tgn kat anak buah aku tue... Aku bawak kakak aku n kawan dier mkn kat satu restoran mamak depan hotel nikko. Herm... sian lak aku tgk kakak aku tue yg x hbs2 berenggang dgn telefon tue... Malas aku nak citer psl benda nie buat mase nie... Nanti la bila aku ade mood sket... heheehe

Nie antara aksi² budak baru belajar



mama suh dier posing2, tertonggek2 lak dier..


pantang dgr lagu kat tv, mula la nak nari2..heh


tgk tue..noti boy!

Monday, March 17, 2008

What's Your Name's Hidden Meaning?




What Nur Shiema Means

You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.
You are a very lucky person. Things just always seem to go your way.

And because you're so lucky, you don't really have a lot of worries. You just hope for the best in life.

You're sometimes a little guilty of being greedy. Spread your luck around a little to people who need it.
You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.
You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.

You are the total package - suave, sexy, smart, and strong.

You have the whole world under your spell, and you can influence almost everyone you know.

You don't always resist your urges to crush the weak. Just remember, they don't have as much going for them as you do.

You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.

Success comes rather easily for you... especially in business and academia.

Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person.

You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.

You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.

You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.

You are friendly, charming, and warm. You get along with almost everyone.

You work hard not to rock the boat. Your easy going attitude brings people together.

At times, you can be a little flaky and irresponsible. But for the important things, you pull it together.

You are confident, self assured, and capable. You are not easily intimidated.

You master any and all skills easily. You don't have to work hard for what you want.

You make your life out to be exactly how you want it. And you'll knock down anyone who gets in your way!

You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive.

You have the classic "Type A" personality.


Mcm tipu2 jerk... heh! Takpe la....itu hanya tilikan..wekeke....

Friday, March 14, 2008

Heyoo...heyoo...

Nie gamba Hadzeq. Yang terlatest la...Mama dier x sempat la skrg nak snap2 gamba dier nie. Dier semakin lasak...Tgk la perangai dier skrg... pantang pegang tepon....
"Heyoo...heyoo...ha..aa...Heyo....Hahahaha"
Mcm2 perangai sekarang nie... Jatuh sikit dah nak nangis... "mamma...mama....." manja sangat la dier.. Pagi tadi mcm tue la... papa dier babab dier... hehehe.. ape lagik..."mamma...mama....." nangis + lentok2 badan..bat lembek2... heheehe... mcm2 kerenah anak mama nie. Kerenah mcm tue yg bat mama nie rindu dgn anak mama tue... even dier rapat dgn papa. Mama x kesah. Sebab kalu lapa ker, wee wee ke mesti dier dtg kat mama. sebab mama jer leh paham kehendak hati dier... dgn papa, melayan kerenah dier boleh la..nak sonok2 gelak2.... hehehe...
Mulut dah cok cek cok cek.... abang, kakak, mak, angah sumer dah leh sebut... car, bird... ade la kuar hujung2 perkataan tue... hehehhe.. Tapi bab jln fail sket.... hehehe...Maybe baby boy lambat sket dalam bab nie.. xpelah hadzeq..mama x kesah janji skrg nie hadzeq sehat... makin cergas... sayang anak mama!



"Heyoo...heyoo...ha..aa...Heyo....Hahahaha"


"ha...masalah ape? Msalah negara?"


"nanti i call u back, k"

Thursday, March 13, 2008

+Selamat Pengantin Baru SHILA | EDY+

Nie sahabat aku dr sekolah ghendah sampai la aku ade anak sorang nie... Dier baru kawen mase hari mengundi tue... Tapi majlisnya selepas isyak..Aku menemaninya sampai la kesudah adela dlm kul 11++ gak aku balik... mengamuk laki aku kat umah jaga anak..wekekek....

Aku nak cerita pasal kawan aku nie sorang. Ekceli dier nie mcm laki sket.. Kasar..suara pun kasar... Mas skolah tue baik.... Kalu aku ngan itik nak bat jahat, dier x mo join.. sebab penakut! hehehe.... Kami gelarkan dier kepang sebab dier nie kasar... suka ngan zamani slam.. kalu suh dier nyanyi sumer lagu zamani dier tau... heheheh... Tak sangka lak dier betul2 nk kawen nie..family dier dah mcm family aku... mak abah dier pun kenal rapat ngan family aku... mase nak kawen tu, berulang kali aku tanya mak abah dier "betul ke cik shila nie nak kawe?" hahaha..soklan bodoh...




banyak gak pengalaman aku ngan si kepang ngan si itik nie... tambah2 pengalaman mase satu kelas dulu... waduh! amat la keloloh..... watever, aku ucapkan tahniah pada hang la shila oi..semoga hang bahagia ke dunia akhirat.. cepat2 dapat baby tau! Aku nak tunggu nak dapat anak buah lagik..si itik dah ade sorang... si zulayka yang makin getik tue... heheheh.... nie la antara gamba2 yang sempat aku snap.... snap mcm org malas.... kekekek......





Nie lak sorang lagik kawan aku, cik amoi... dier satu kelas ngan aku. Paling keloloh dlm kelas... n kuat berahsia.. sampai skrg aku x sure status dier nie bekerja sebagai stewardess atau dah benti atau mcamana. Masih blur..lantak la moi..janji hang bahgia.... wekekek...


MELAYU MUDAH LUPA

Nie gamba mase aku balik mengundi ghitu. Alhamdulillah segalanya telah selesai... mcm2 peel manusia aku tgk. Sempat jugak aku ambek gamba selepas aku g mengundi... Nak aku undi ape? hehehe..undilah RAHSIA! Wakakaka... Tapi terbuktilah dengan kemenangan yang berpihak kepada BN. Alhamdulillah..... Tapi pilihanraya kali amat la memeranjatkan... Aku sebagai rakyat Malaysia turut terasa hangatnya pilihanraya kali nie...risau+seronok dan mcm2 lagik. Tapi aku mendoakan keamanan dan kedamaian Malaysia. Jgn la berlaku lagik seperti yang terjadi pada tanggal 13 Mei... Kucar kacir.. pepecahan kaum..


BN menang kawasan aku!


Maaf la, xde rezki lagik!

Walaubagaimanapun, ORANG MELAYU kena bertanggungjawab di atas ape yg berlaku... Pulau Pinang, Perak, Kedah, Selangor telah dipegang oleh PKR | PAS. Ahaha.... adakah ini satu keseronokan buat anda... Pikirlah ape ideologi yang derang nak... Habislah melayu... maybe skrg derang tgh mkn2 kat hotel n laga2 gelas kerana dapat MEMPERBODOHKAN org melayu sendirk... Aku, walaupun bukan penganalisis politik tapi aku paham dan aku ambek tahu tentang negara aku... Aku sayangkan negara aku... Aku sayangkan PM aku Abdullah Ahmad BAdawi... Aku akan terus menyokong beliau walau ape pun yg terjadi...



Pagi tadi, CC kat opis aku nie cakap maybe Pak LAh akan jatoh.. terkedu aku! Terus aku cakap.. "TAK!". Mana mungkin seorang pemimpin yang berkaliber, yang penuh ilmu didada, yang bertanggungjawab ke atas negaranya... akan jatuh tersungkur??? Dulu, BN pernah kalah jugak dibawah pimpinan TUn Dr Mahathir Mohamad.. Tapi kenapa tiada sape berani berkata mcm nie... Ah... org yang x sayangkan negara boleh bercakap ape saja yang mereka suka... Aku cukup sensitip sekarang dgn perkara ini... Aku akan terus menyokong parti, negara dan PM aku... Cuma aku nak tujukan kepada ketua2 atau mandor2 yang ebrada di atas:

"KAMI ORG UMNO...KAMI ORG MELAYU... KAMI SAYANG PARTI KAMI. JGN BIARKAN ORG MELAYU TERSUNGKUR KERANA ANDA ORG MELAYU YANG MUDAH LUPA!
KEPADA KEPIMPINAN UMNO,
INGATLAH! KERANA RAKYAT ANDA BOLEH NAIK DAN KERANA RAKYAT ANDA BOLEH JATUH!!"

Nie peneman2 aku waktu mengundi.... hehehe...depa nie x mengundi sebab depa x register lagik.... hehehe


Nie mama(berdiri-pink) n the geng. Org kuat UMNO! Sebagai ketua wanita cawangan, mama banyak berkerja keras utk memastikan BN menang utk kali nie...

Wednesday, March 12, 2008

tensen

Salam...

Ekceli aku tgh tensen. Blog nie dah lama aku bat sejak dr 2005 hingga sekarang.... Dulu dah penah skali blog aku hancus then skrg nie hancus balik!! Tensen nyer! Nie semua gara2 gmail.com sehingga akunyer secondry email kat yahoo.com pun hilang id n passwordnyer.!! Bagai nak giler aku dibuatnya... Dengan segera aku terpaksa created balik email dlm gmail n yahoo... sebab aku no contct kawan dalam gmail n yahoo... Sian aku, aku kena cari nama kawan2 aku. Uwaa..... Tambahan website aku www.shiemz.com pun x dpt di updated la coz blogger link ngan gmail!! Arghhh... so dgn segera aku create blog baru. And copy ape yg mampu... waduh!! Keje leceh!! Utk dapatkan kembali www.shiemz.com, aku kena tunggu hosting nie mati dlm pertengahan thn nie... then aku kena reg balik lah!! Uwaa.......... geramnnyer aku..... Even aku hantar email kat gmail pun still no respon from them... lantaklah! aku register balik... yg x bestnyer akunyer gmail n yahoo senyap sunyi tanpa email from kawan2... yela sumer dah hancor! Takpelah aku sabar la... Nie website aku yg baru... so, nnt aku dah beli hosting www.shiemz.com balik... aku bgtau korang sumer k... sian aku.....

Wednesday, March 5, 2008

senyum

"Setiap manusia mahu dihargai, sekurang-kurangnya berilah senyuman kerana memberikan senyuman seperti memberikan orang lain peluang."