Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Tuesday, October 30, 2007

my hero



saye dah semakin besar!

Semakin hari semakin bijak..itulah yang dapat aku katakan pada anak kesayangan aku nie... 2 Nov nie cukup 9 bulan.. updated tentang hadzeq:

  • dah leh sebut mama.. hehehe.... skali skala la..kalu lapar susu....
  • dah memanjat..dah pandai meniti tepi2 kusi...
  • dah ade SEBATANG gigi.. org lain dah 4 batang.. wekekeke
  • dah makin gebu...makin chubby...
  • semakin nakal...kalu main ngan dier, dier suka kalu kiter baring2 dgn dier.. boley la nak cakar2 muka mama ngan papa dier...
  • kalau naik kete, suka dok kat tempat papa sebab dier leh pegang stereng ngan main2 lampu ngan wiper.... hehehe
  • kadang2 naik kete nak mengadap ke cermin kete, then leh julur2 kapla kat luar... syiok kena anginnn......
  • kalu dah pegang satu2 barang, jgn skali2 ambek dr tangan dier.... mengamuk ya amat!
  • makan bubur nasik, hbs semangkuk...lepeh tu mkn biskut jari hbs 5 btg... heh!
  • kalu jumpa kawan2 sebaya dier, dier suka pegang2 pipi tambah2 baby gurl... gatal la tue..
  • kalu pagi2, tgk dier dah bangun tercegat dah.... mama papa dier dok berdengkur lagik... heheehe
Ghasenyer...tue la sajer perkembangannyer, tapi kalu ade aku akan update lagik. Ape yang leh aku katakan aku mang hepi sgt ade hadzeq nie. Mcm2 telatah... mcm2 perangai... sejuk hati bila tgk dier.. leh dakap2 dier... bestnyer........................................

** ketika ini mama ghase rindu sangat nak peluk anak mama tue erat2.... nak cium2 smp dier ngamuk2... hehheheheh


cute x senyuman saye?!

Sunday, October 21, 2007

besday bash Tia Nisrina Zyra



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hepi bestday to Tia Nisrina Zyra. Nice gurl... Comei sangat! Very aktif.... merata berjalan sementara majlis nak bermula... ke sana sini.... tapi she's very friendly. Tak takut ngan org... watever, enjoice!

To:
mummy tia, harap bersabar la yek.... :D

Friday, October 5, 2007

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Khas utk kawan² seperjuangan;

Semoga kiter mendapat berkat pada bulan Ramadhan Al-Mubarak nie. Amin

Thursday, October 4, 2007

8 months



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

nie gamba haku ambek semalam. hadzeq sekarang makin lasak la... x larat dah haku nak layan. kalu naik kete bukan nak dipangku dah.. nak turun n berdiri... then sibuk nak drive kete. Pergh! belum masuk setahun lagik tue...

Cepat betul dah masuk 8 bulan. x sabar nak tgg dier masuk setahun... dah boley berjalan.. tapi mama hadzeq nie nak snap every perkembangan hadzeq... sebab perkembangan kanak2 nie berbeza setiap org... kalu terlepas maka rugilah... hehehhe....

Tapi yg aku herannyer, dier ngah batuk pun tapi aktif x hengat. Dok dlm walker merata jalan.... Belum ade adik lagik tue.. kalu ade adik x tau la nak kata camne... huhuhuhuhu....

Wednesday, October 3, 2007

hasilnya





Semalam aku dapat snap beberapa keping gamba dgn menggunakan 50mm nie. Aku ghase lebih pueh hati... setiap lense tu ade fungsinya... Hubby aku pun teruja tgk hasil dr 50mm nie. Sebelum nie dier bukan la setuju sgt ngan lense nie... Lastly, seelah! Aku suka bangat dpt lense nie. Leh la aku ambek gamba potret. Kalu ambek gamba kawen mang cun nie. InsyaAllah.. I'll try my best...

Tuesday, October 2, 2007

lense 50mm



Alhamdulillah..dapat gak lense 50mm nie. Hehehe..basicly, saje nak bat collection... lagipun nak belaja banyak benda nie... sebelum nie kalu g wedding slalu pinjam ujang punya... tapi sekalang tarak lagik loo.. sulah ada sendilik punya... lagik puas hati lo... huhuhuhu... Ekceli utk lense nie sesuai ambek utk gamba potret. Nak keterangan lanjut leh bace kat sini nikon nyer page. Peh nie leh la lenjan kamera aku habis²an.. wekekkee.... tapi aku bukan otai bak kata ujang.. saje nak kasik aku hangin.... kekeeke... aku belum otai belum pro tapi masih belaja n banyak lagik benda aku nak belaja...



Peh nie, aku nak pasang angan².. kalu masyuk... dapat beli lense panjang mcm ujang pun cukup la... hehehehe... sori ujang.... saje nak melariskan blog aku jerk... kekekekek