Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Friday, September 28, 2007

demam

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Demam...... beralih bulan ker? Demam kenapa? Demam nak tumbuh gigi? Demam sesaja? Sian anak mama demam... Panas gak badannya.. merengek je semalam sampai mama x bangun sahur pun pagi tdi.. sian papa x sahur... sian lauk pauk yg mama bat malam tadi. Agak² leh makan lagik x malam nie... Tapi malam nie mama n papa g berbuka kat Restoran Nelayan, Titiwangsa.. Mama mesti bawa Hadzeq mama... Lauk basi mcm tue jer la... waduh...rugi! Balik taska, ibu taska cakap hadzeq demam... waaa..risau mama! Then malam mama kasik ubat then letak cool fever. Demam dah kebah. terus dier main x hengat dunia... Then pagi dalam kul 2 mama rasa badan hadzeq panas giler... tdo sampai ternganga mulut². Mama ambek kain tuam.. then mama xley nak tdo.... dok monitor anak mama. Sebab dalam usia mcm nie persen nak dapat sawan mang tinggi... mama takut.....

Sekarang nie macam² perangai Hadzeq mama nampak... dah boley berdiri sendiri... Dah leh merentasi badan mama n papa kalu ngah baring... wah..wah... mama jgn pegi memana! Kena ngadap je muka hadzeq... kalu x meraung anak mama nie...

Mama x sabar nak balik nak jenguk anak mama even mama dah kol Taska tanya tentang perkembangan Hadzeq.. Kata ila (pengasuh hadzeq), hadzeq ok jerk.. suam² je badannya... ngah tdo.. Mama nak balik nak peluk erat² anak mama. Nak cium².... Ntah kenapa mama nie. Setiap hari mama rasakan, hadzeq makin rapat ngan mama. Hadzeq dah kenal siapa mama dier... Dah pandai bertempek kat badan mama dier... Pendek kata aku rasa bahagia sangat bila ade Hadzeq. Bila renung dalam² wajah anak mama nie, x sanggup nak beranak yang ke2 utk mase terdekat nie... tunggu 2,3 tahun kot... ataupun 4,5 tahun... hehhehe.... mama rasa x sampai hati nak bahgikan kasih sayang mama pada hadzeq...

Watever, sumer tu takdir tuhan. Kalu ade rezki awal, nak bat camne... Yang penting anak mama nie ngah demam... dan sedaya-upaya nak baikkan anak mama nie cepat²...

Thursday, September 27, 2007

equal






Hehehe... mana x sama, mama papa pun lebih kurang je muka. Kalu dulu mase memula papa bawa balik mama jumpa ngan nenek. Nenek cakap muka mama sama ngan papa. Macam adik beradik jerk... Dan kebanyakkan kawan² mama jugak cakap macam tue. So, bila dapat hadzeq pun lebih kureng jerk tapi mama ghase muka anak mama nie lebih sket muka mama. Wekekeke.. wateverlah Hadzeq, yang penting Hadzeq kena kuat n bersemangat.. bcoz hadzeq anak papa n mama!!

Wednesday, September 26, 2007

enjoy



Bosan bukan kerana xde keje tapi bosan kerana banyak keje.
Tak tahu mana satu aku nak setelkan dulu... nak bat yg ini, yg itu penting.. nak bat yang itu yg ini penting.. ahh, lantak la... kalu aku ghajin nnti aku bat... now! releks..releks..releks...blogging.....................

muahahha.... semalam hubby xde. Terpaksa la rempit sesorang g keje. After send hadzeq to the taska, i back n took my lagenda. Keskeskes.... x confident nak drive perdana g keje bcoz jalanraya jem sgt... kekekeke.... peh tu aku dok memikio parking lagik.. better i change my mind b4 pressure on the road... cescesces....



semalam, mama hadzeq nie bukak pose ngan laksa... pergh! sedap giler.. kalu baru2 bat mesti sedap... ghasenyer, this raya nak bat laksa la... last ghaya pun bat laksa... hehehe..nak buek camne, im a perlis woman.. org perlis mang kuat ngan laksa... muahahhaha....

This pose aku dah tinggal 6 hari... x penah aku tggal pun awal2 bulan pose nie... thn nie terkena lak... maklum la aku nie bukan jenis regular period.. datang ikut suka hati jerk... watever, insyaAllah... bulan Syawal nnti nak ganti pose siap2 supaya aku x malas nak ganti pose... heh! thn nie pose, lain sket dr thn lepeh.. sbab ade anak teruna ku sorang tue... nasib baik x banyak cekadak anak terunaku sorang tue... xde la letih sgt... even lasak, tapi kudrat yg Allah anugerahkan pada aku nie masih kuat utk aku hadapi segala susah payah penat lelah nie... InsyaAllah.....

Saturday, September 22, 2007

Nurin Jazlin Jazimin

Dah lama x meng update blog haku nie. Asyid bz ngan keje. hari nie dtg (sabtu) leh la update sket... Banyak gak peristiwa yg berlalu sepanjang tempoh aku x update blog nie....

#1. SELAMAT MENJALANI IBADAT PUASA DI BULAN RAMADHN AL-MUBARAK.. aku 1st day dah xley pose.. kantoi 5 hari... uwaaa.......

#2. Al-fatihah kepada Nurin Jazlin Jazimin. Aku hanya mampu berdoa semoga arwah tenang di sana walau di dunia dia diseksa sebegitu rupa. Semoga manusia durjana dapat ditangkap.. kalu leh sula dikhalayak ramai.... sanggup memperlakukan begitu. Apelah dosa arwah adik Nurin. walaubagaimana pun, we should be redha. Ada hikmah disebaliknya...

#3. Anak aku yg dah besor skrg nie.. dah jadieq org bujang, dah 7 bulan dah pun. Membzkan dirik nak merangkak.. makin lasak.. main x hengat tambah mama ngan papa ade kat umah.. lagik la.....

Wednesday, September 12, 2007

lagikk



Hari tue hadzeq kena batuk lagik. Ekceli aku dah hbs idea bab nie. kalu aku g hosp selayang tue jawabnya derang tahan hadzeq lagik. So aku discuss ngn hubby tentang perkara nie. So kitaorang decide g pakar kanak2 kat hosp damai lak... huhuhuhu.... Consult mang bagus.. puas hati... tapi harga.. mak aih... RM300++... Nama pun swsta ye tak... tapi xpe, peh nie aku dah tahu cara2 nak mengatasi masalah ini.. hhuhu... utk anak kesayangan, aku terpaksa la berkorban sket.... jgn menyesal dikendian hari....