Mampukah aku menjadi seperti Khatijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabilillah Penawar hati kekasih Allah dan senang rela bersama… Susah Dapatkah ku didik jiwa seperti Aishah? Isteri Rasulullah yang bijak Pendorong kesusahan dan penderitaan Tiada sukar untuk dilaksanakan… Mengalir air mataku Melihat pegorbanan puteri solehah Fatimah Akur dalam setiap perintah Taat dengan ayahnya, yang sentiasa berjuang Tiada memiliki harta dunia Layaklah dia sebagai wanita penghulu syurga… Ketika aku marah Inginku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Sarah…. Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga Di terik padang pasir merak Ditinggalkan suami akur tanpa bantah Pengharapannya hanya pada Allah Itulah wanita Hajar…. Mampukah aku menjadi wanita solehah?A Mati dalam keunggulan iman Bersinar indah, harum tersebar Bagai wanginya pusara Masyitah

Monday, March 12, 2007

hari ghaya bersama anak yatim

No comments:
Ghase terharu bila melihat wajah² kanak² kecil nie. Kiter yang masih punyai keluarga patut bersyukur dengan ape yang ade. Sedih gak hati nie bila melihat telatah kanak² nie tak kurang jugak gembira melihat keseronokan mereka berhari raya.Teringat pulak pada anak aku yang aku tinggalkan di taska tue. Anak mama pun kena tinggal... Maafkan mama sayang, mama terpaksa. Tapi nie sumer utk anak mama jugak. Hadzeq doakan kejayaan mama k.

Majlis nie dijalankan secara sederhana tapi cukup meriah... bermula dari kul 4 petang smp kul 8 mlm. Ahaks... selagi aku boley lajak, aku lajak.... itupun kerana minat. Nasib baik papa yang pegi ambek hadzeq.... syukur! Lega rasanya. Kalu tak terasa gak di hati nie rasa rindu yang cukup mendalam terhadap anak ter sayang.

Alhamdulillah..rezki ade je mendatang walaupun x banyak. Cukup la stakat aku nak timba pengalaman....